Home / Quiz / 15th December 2017 GK Quiz – Today’s GK Questions and Answers

15th December 2017 GK Quiz – Today’s GK Questions and Answers

15th December 2017 GK Quiz: Tired of searching for Current Affairs 2017-2018 and GK Quiz while preparing for the competitive examinations? If yes, then merely by visiting this page regularly can Wipe Out the Struggles you are facing to collect the Daily Dose of GK Questions. We have seen many people searching endlessly for the Current Affairs, Quiz Questions, GK Current Affairs with Questions and Answers. In this particular page, we are trying to bundle up all the data we are gathering to help the Aspirants who are trying to crack a Competitive Examination or trying to increase their General Knowledge.

15th December 2017 GK Quiz

Latest 15th December 2017 GK Quiz

1. Which bank has lowered India’s GDP growth for 2017-18 from previous 7 percent to 6.7 percent?

A. Asian Development Bank
B. State Bank of India
C. Indian Bank
D. Karnataka Bank

Answer: A

2. Name the submarine which is dedicated to the nation today?

A. INS Viraat
B. INS Aridhaman
C. INS Karanj (S21)
D. INS Kalvari

Answer: D

3. On 2018 Feb 21st & 22nd Who is going to inaugurate UP Investors Summit?

A. Narendra Modi
B. Yogi Adityanath
C. Amit Shah
D. Rajnath Singh

Answer: A

4. Which word is registered as the word of the year 2017 from the given below words by the online dictionary Merriam-Webster?

A. Feminism
B. Complicit
C. Recuse
D. Dotard

Answer: A

5. Name the first player who crosses the 200-run mark thrice in one-day internationals on the planet?

A. Virender Sehwag
B. Chris Gayle
C. Rohit Sharma
D. AB de Villiers

Answer: C

6. Which country has the first place at latest Legatum Prosperity Index 2017?

A. Finland
B. Norway
C. New Zealand
D. Switzerland

Answer: B

7. For which state Sikh-American Gurbir S Grewal is nominated as attorney general in the United States?

A. California
B. Virginia
C. New Jersey
D. New York

Answer: C

8. Which tele network provider is going to launch the 4G services in Ladakh including Kargil, Dras, and Leh?

A. Airtel
B. Docomo
C. Idea
D. BSNL

Answer: A

9. Which inter-governmental organization is going to be in India for the upcoming Republic Day celebrations in 2018?

A. SAARC
B. ASEAN
C. BRICS
D. United Nations

Answer: B

10. On which date in the December month did Rashtriya Janata Dal call for Bihar Bandh?

A. 16
B. 25
C. 18
D. 22

Answer: C

11. Name the person who is going to inaugurate the world conference on Vedas in Delhi?

A. Arun Jaitley
B. Rajnath Singh
C. Venkaiah Naidu
D. Narendra Modi

Answer: C

12. Which country shuts its embassy in Yemen and evacuates its diplomats?

A. India
B. China
C. Russia
D. America

Answer: C

13. With which country India has held its first meet on strategic and defense levels?

A. Germany
B. America
C. Australia
D. Iraq

Answer: C

14. Name the first Indian state to have the convenience of a free e-mail address in Hindi to the residents of the same state?

A. Uttar Pradesh
B. Bihar
C. Rajasthan
D. Madhya Pradesh

Answer: C

15. For which country Maria Zakharova is elected as Foreign Ministry spokeswoman?

A. Germany
B. Italy
C. Russia
D. America

Answer: C

Improve your knowledge by practicing daily GK quiz. Keep visiting our website www.govtjobs.allindiajobs.in for more Gk Quiz.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *