Home / Quiz / GK Today | GK Hindi | GK Quiz 28 December 2017 | Daily GK Questions In Hindi

GK Today | GK Hindi | GK Quiz 28 December 2017 | Daily GK Questions In Hindi

GK Today, Hindi GK, GK Quiz 28 December 2017, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on GK Today on this page. Aspirants preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any Job Interviews can practice Today’s GK Questions here.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 28 December 2017 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice given GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today- GK Quiz 28 December 2017

1. Which state government has decided to launch DAMAN which is new malaria control program?

A. Odisha
B. Bihar
C. Uttar Pradesh
D. Telangana

Answer: A

2. Name the person who recently won the National title at 6 red Snooker?

A. Geet Sethi
B. Ishpreet Chadha
C. Pankaj Advani
D. Yasin Merchant

Answer: C

3. Cornell University scientists have developed a reusable polymer. This polymer is able to remove pollutants from flowing water within seconds. Name the polymer which does they use for this?

A. Polythene
C. Cyclodextrin
D. Teflon

Answer: C

4. The Sohan Lal Commodity Management (SLCM) has tied up with which bank(s) to provide collateral management services to farmers at affordable interest rates?

A. HDFC Bank & IndusInd Bank
B. HDFC Bank & Kotak Mahindra Bank
C. Both IndusInd Bank & Kotak Mahindra Bank
D. IndusInd Bank, HDFC Bank, Kotak Mahindra Bank

Answer: A

5. Which of the following transactions are available through Digi-Dhan Vyapar Yojana scheme for retailers?

A. Aadhaar Enabled Payment System (AEPS)
B. Unified Payment Interface (UPI)
C. Unstructured Supplementary Service Data (USSD)
D. All of the above

Answer: D

6. Who is the Cheif Minister of Madhya Pradesh state?

A. Raman Singh
B. Shivraj Singh Chouhan
C. Mukul Sangma
D. Harish Rawat

Answer: B

Today GK in Hindi – 28 December 2017 GK Hindi Quiz

7. Name the online platform which is launched for central government employees to apply for leave and access their service-related information?

A. electronic- Management Information System (e-MIS)
B. electronic-Human Resource Management System (e-HRMS)
C. electronic-Industrial Management System (e-IMS)
D. electronic-Human Resource Planning System(e-HRPS)

Answer: B

8. During the Western Fleet Whaler Pulling Regatta, which naval ship has won prestigious Cock Trophy?

A. INS Vijay
B. INS Viraat
C. INS Vishal
D. INS Vikram Aditya

Answer: B

9. Who is going to set up BunkarMitra–Handloom Helpline Centre?

A. Ministry of Textiles
B. External Affairs Ministry
C. Narendra Modi
D. Sushma Swaraj

Answer: A

10. Name the missile, which is recently test-fired intercontinental surface-to-surface nuclear capable ballistic missile?

A. Agni-5
B. Agni-6
C. Barak-2
D. Prithvi-4

Answer: A

11. What is the currency of Armenia?

A. Dram
B. Dinar
C. Euro
D. Peso

Answer: A

12. Who is the Governor of Uttar Pradesh state?

A. Ram Naik
B. Om Prakash Kohli
C. Mridula Sinha
D. Vajubhai Vala

Answer: A

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *