Home / Quiz / GK Quiz Today | Hindi GK | General Knowledge Quiz On 31 December 2017 | Daily GK Questions and Answers In Hindi

GK Quiz Today | Hindi GK | General Knowledge Quiz On 31 December 2017 | Daily GK Questions and Answers In Hindi

GK Today, GK Quiz 31 December 2017, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on GK Today on this page. Aspirants preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 31 December 2017 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice given GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today- GK Quiz 31 December 2017

1. Which Ministry has launched SAUBHAGYA Scheme?

A. Health and Family Welfare
B. Women and Child Development
C. Power
D. Finance

Answer: C

2. Who appointed as India’s Sherpa for G20?

A. Shaktikanta Das
B. Rajiv Bansal
C. Pradeep Singh Kharola
D. Anoop Mishra

Answer: A

3. India’s First Bitcoin Trading App has launched by which exchange?

A. London Stock Exchange
B. Hong Kong Stock Exchange
C. Shanghai Stock Exchange
D. Pluto Exchange

Answer: D

4. SEBI Caps how much percentage Cross-Shareholding in Rating Agencies?

A. 10%
B. 5%
C. 15%
D. 20%

Answer: A

5. Name the person who elected as the new President of Liberia?

A. Joseph Boakai
B. Ellen Johnson Sirleaf
C. George Weah
D. Alex J. Tyle

Answer: C

6. Which is first ever foreign investment management company that has received the RBI’s green signal to start the first foreign-owned asset reconstruction company (ARC) in India?

A. KKR & Co
B. Fidelity Investments
C. BlackRock, Inc.
D. JPMorgan Chase & Co

Answer: A

Today GK in Hindi – 31 December 2017 GK Hindi Quiz

7. Which e-commerce company has made Aadhaar necessary for tracking lost packages?

A. Ali Baba
B. Amazon
C. Flipkart
D. eBuy

Answer: B

8. Based on ______ “120 Beats Per Minute” film which is directed by Robin Campillo has won the Golden Peacock Award for best film at the 48th International Film Festival of India (IFFI).

A. Earthquake
B. Tsunami
C. Terrorism
D. AIDS

Answer: D

9. SnehlataShrivastava become the first woman who appointed as ________?

A. Secretary-General of RajyaSabha
B. Chief Justice of India
C. Secretary-General of LokSabha
D. Deputy Governor of RBI

Answer: C

10. Bhashan Char Islands are located in which place?

A. Bhutan
B. China
C. Nepal
D. Bangladesh

Answer: D

11. In December 2017, which Municipal Corporation has launched Atal Jan Aahar Yojana for poor people to provide lunch at Rs 10?

A. West Delhi Municipal Corporation (WDMC)
B. East Delhi Municipal Corporation (EDMC)
C. North Delhi Municipal Corporation (NDMC)
D. South Delhi Municipal Corporation (SDMC)

Answer: C

12. Which ministry has decided to issue recapitalization bonds to PSBs in January?

A. Finance
B. External Affairs
C. Home Affairs
D. Defence

Answer: A

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Check Also

17th January 2017 GK Quiz

Today’s GK Quiz | Latest Hindi GK Questions and Answers | 17 January 2018 GK Quiz

17 January 2018 GK Quiz, GK Quiz Today: Tired of searching for GK Quiz while …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *