Home / Quiz / GK Quiz Today| Latest GK Questions and Answers 17th December 2017

GK Quiz Today| Latest GK Questions and Answers 17th December 2017

17th December 2017 GK Quiz, GK Quiz Today: Tired of searching for Current Affairs 2017-2018 and GK Quiz while preparing for the competitive examinations? If yes, then merely by visiting this page regularly, you can wipe out the struggles you are facing to collect the Daily Dose of GK Questions.

17th December 2017 GK Quiz

We have seen that many people are searching for the Daily Current Affairs, Quiz Questions, GK Current Affairs with Questions and Answers, Today GK Quiz, etc. So here we provide a solution to all your GK problems. In this particular page, we are trying to bundle up all the data we are gathering to help Job Aspirants who are trying to crack a Competitive Examination or trying to increase their General Knowledge.

GK Quiz Today

Practice Quiz – 17th December 2017 

1. In which city NITI Aayog Atal Innovation Mission (AIM) has launched the Atal Tinkering Lab’s Community Day?

A. Lucknow
B. Gwalior
C. New Delhi
D. Indore

Answer: C

2. Name the Indian secretary who has hosted the 4th India-Australia-Japan Trilateral Dialogue in New Delhi?

A. Rajiv Gauba
B. Subrahmanyam Jaishankar
C. Pradeep Kumar Sinha
D. Basant Pratap Singh

Answer: B

3. Which country is hosting the World Conference on Vedas?

A. Sri Lanka
B. Bangladesh
C. Nepal
D. India

Answer: D

4. In which state is Tuirial Hydroelectric Power Project (HEPP) project is located?

A. Tripura
B. Mizoram
C. Andhra Pradesh
D. Sikkim

Answer: B

5. Name the state where Rajbari National Park (RNP) is located in India?

A. Rajasthan
B. Odisha
C. Tripura
D. Nagaland

Answer: C

6. Who is the president of Indian Olympic Association?

A. Narayana Ramachandran
B. Vijay Kumar Malhotra
C. Rajeev Mehta
D. None of the above

Answer: A

7. Who is the founder of Biju Janata Dal Party?

A. Naveen Patnaik
B. Dharmendra Pradhan
C. Baijayant Panda
D. Biju Patnaik

Answer: A

8. Alphabet’s X sells new wireless internet technology to which Indian state?

A. Maharastra
B. Karnataka
C. Andhra Pradesh
D. Uttar Pradesh

Answer: C

9. China and Pakistan are in constant controversies over which dam?

A. Kalabagh Dam
B. Tarbela Dam
C. Diamer-Bhasha dam
D. Gomal Zam Dam

Answer: C

10. Which country became the first country to switch off FM radio by a move to digital broadcasting?

A. Iceland
B. Norway
C. Finland
D. Sweden

Answer: B

11. Disney is buying a large part of which company in a $52.4 billion deal?

A. Comcast
B. Fox
C. Century Fox
D. Star India

Answer: C

12. Who is the miss universe 2017?

A. Leigh Nel-Peters
B. Iris Mittenaere
C. Rolene Strauss
D. Keysi Sayago

Answer: A

13. Which is the first Indian Language from the following to attain Classical Language Status?

A. Malayalam
B. Tamil
C. Telugu
D. Kannada

Answer: B

14. The World famous Khonghampat Orchidarium is in which Indian State?

A. Karnataka
B. Manipur
C. Meghalaya
D. Madhya Pradesh

Answer: B

15. As per Census 2011, which Indian state has the lowest literacy rate?

A. Kerala
B. Bihar
C. Mizoram
D. Uttar Pradesh

Answer: B

Improve your knowledge by practicing latest GK questions or GK Quiz today. Keep visiting our website www.govtjobs.allindiajobs.in for more Gk Quiz. Please comment your score below; we will announce the winners on tomorrow’s GK Quiz.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *