Home / Govt Jobs / GK Today | GK Hindi | General Knowledge Quiz 27 December 2017 | Daily GK Questions In Hindi

GK Today | GK Hindi | General Knowledge Quiz 27 December 2017 | Daily GK Questions In Hindi

GK Today, Hindi GK, General Knowledge Quiz 27 December 2017, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on GK Today on this page. Aspirants preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any Job Interviews can practice Today’s GK Questions here.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 27 December 2017 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice given GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today- General Knowledge Quiz 27 December 2017

1. According to the Brand Trust Report India reports, which Fast Moving Consumer Goods (FMCG) Brand has been ranked as India’s most trusted Brand in 2017?

B. Patanjali
C. Hindustan Unilever Ltd (HUL)
D. Nestle India

Answer: B

2. Who Launched Twitter Seva to help Indians who live abroad?

A. External Affairs Ministry
B. Modi

Answer: A

3. The Eazypay application was launched by which of the following Bank?


Answer: C

4. National Mathematics Day is celebrated on ____?

A. December 20
B. December 21
C. December 22
D. December 23

Answer: D

5. Name the following union minister who will join at ASEAN-India PBD in Singapore?

A. Shri Nitish Kumar
B. Shri Smriti Irani
C. Shri Nitin Gadkari
D. Shri Sushma Swaraj

Answer: D

6. Which states have been found to be the top contributors of the total cess collections levied on sin and luxury goods in the first five months of the rollout of the GST regime?

A. Karnataka and Chhattisgarh
B. Tamil Nadu and Uttar Pradesh
C. Maharashtra and Karnataka
D. Maharashtra and Uttar Pradesh

Answer: D

Today GK in Hindi – 27 December 2017 GK Hindi Quiz

7. किस देश में दुनिया का सबसे बड़ा कृत्रिम क्रिसमस वृक्ष होने का रिकॉर्ड है??

A. श्री लंका
B. इंडिया
C. अमेरिका
D. रूस

Answer: A

8. 2016 में कौन से बंगाली कवि को ज्ञानपीठ पुरस्कार से सम्मानित किया गया है?

A. सुनील गंगोपाध्याय
B. मलय रॉय चौधरी
C. शमसुर रहमान
D. शंख घोष

Answer: D

9. साल 2030 तक भारत में कौन सी कंपनी भारत में इलेक्ट्रिक कार बैटरी संयंत्र स्थापित करने जा रही है??

A. होंडा
B. महिंद्रा
C. अशोक लीलैंड
D. एल एंड टी

Answer: A

10. एक वोग इटालिया संपादक हाल ही में निधन हो गया, वह कौन है??

A.कार्ला सोज़ानी
B. फ्रैंका सोज़ानी
C. अन्ना विंटोर
D. अन्ना डेलो रूसो

Answer: B

11. एबीवीपी के 62 वें राष्ट्रीय सम्मेलन का उद्घाटन करने वाले व्यक्ति का नाम क्या है?

A. नरेंद्र मोदी
B. सुषमा स्वराज
C. मनोहर पर्रिकर
D. सुरेश प्रभु

Answer: C

12. कौन 6-रेड स्नूकर में राष्ट्रीय खिताब जीता?

A. पंकज आडवाणी
B. आदित्य मेहता
C. गीत सेठी
D. सुशील कुमार

Answer: A

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *