Home / Quiz / Practice Latest GK Quiz – Today’s GK Questions and Answers

Practice Latest GK Quiz – Today’s GK Questions and Answers

Tired of searching for Current Affairs 2017-2018 and GK Quiz while preparing for the competitive examinations? If yes, you can wipe out the stress that you are facing to collect Daily GK Questions by visiting this page regularly. We have seen many people searching endlessly for the Current Affairs, Quiz Questions, GK Current Affairs with Questions and Answers. In this particular page, we are trying to bundle up all the data which you search every day. Our team is gathering all this data from different official sources to help aspirants who are trying to crack any competitive examination or trying to increase their General Knowledge.

14th December 2017 GK Quiz

Individuals can practice these GK Questions in the below sections. You can also get previous GK MCQ’s on our website All India Jobs. So, bookmark our site for more latest QK questions.

Latest 14th December 2017 GK Quiz

1. As per Nomura’s prediction, India’s economy is supposed to grow at what percent in 2018?

A. 7%
B. 7.7%
C. 7.5%
D. 7.2%

Answer: C

2. Name the Union Minister of Road Transport and Highways of India?

A. Arun Jaitley
B. Suresh Prabhu
C. Nitin Gadkari
D. Rajnath Singh

Answer: C

3. In ‘The Legatum Prosperity Index 2017’ India has got which place?

A. 117
B. 135
C. 122
D. 100

Answer: D

4. Saudi Arabia is going to cut oil exports from 2018 to Asia from which month?

A. March
B. May
C. January
D. June

Answer: C

5. The International Day of Neutrality is celebrated on which date?

A. December 12
B. December 11
C. December 10
D. December 13

Answer: A

6. Name the country which is going to Host the 3rd Annual meeting of Board of Governors of AIIB?

A. India
C. Saudi Arabia
D. Pakistan

Answer: A

7. Who is selected as a BARC India Chairman?

A. Rajesh Sharma
B. Vijay Mallya
C. Nakul Chopra
D. Suresh Yadav

Answer: C

8. Which company has gained song recognition company “Shazam” for $400 million?

A. Microsoft
B. Facebook
C. Google
D. Apple

Answer: D

9. In which state Novo Nordisk and Torrent has launched a new branch for drugs?

A. Gujarat
B. Rajasthan
C. Assam
D. Maharastra

Answer: A

10. Name the country in which Afghanistan will play their first ever Test?

A. India
B. Pakistan
C. Australia
D. England

Answer: A

11. How much amount union government service Tax notice to the IT firms?

A. 15,000
B. 30,000
C. 20,000
D. 10,000

Answer: D

12. Mehuli Ghosh has secured women’s quota place for the 2018 Youth Olympic Games, is associated with which sport?

A. Boxing
B. Wrestling
C. Shooting
D. Sprint

Answer: C

13. Name the country which has topped the latest Legatum Prosperity Index 2017?

A. Norway
B. New Zealand
C. Finland
D. Switzerland

Answer: A

14. In which city the 14th Inclusive Finance India Summit was organized?

A. Pune
B. New Delhi
C. Bhopal
D. Gurgaon

Answer: B

15. USA President Donald Trump Sign how many billions For Defence budget?

A. 595
B. 692
C. 408
D. 639

Answer: B

16. In which place World Tourism Organization headquarter is located?

A) Paris, France
B) Madrid, Spain
C) Beijing, China
D) Austria, Vienna

Answer: B

17. The headquarter of financial services company Nomura is located in which place?

A. Russia
B. Japan
C. China
D. France

Answer: B

18. Who introduces BHIM Application to book tickets?

A. Indian Police Service
B. Indian Navy
C. Indian Airways
D. Indian Railways

Answer: D

Improve your knowledge by practicing daily GK quiz. Keep visiting our website www.govtjobs.allindiajobs.in for more Gk Quiz.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *