Home / Quiz / Today’s GK Quiz | Latest GK Questions and Answers 16th December 2017

Today’s GK Quiz | Latest GK Questions and Answers 16th December 2017

16th December 2017 GK Quiz: Tired of searching for Current Affairs 2017-2018 and GK Quiz while preparing for the competitive examinations? If yes, then merely by visiting this page regularly can Wipe Out the Struggles you are facing to collect the Daily Dose of GK Questions.

16th December 2017 GK Quiz

We have seen many people searching endlessly for the Daily Current Affairs, Quiz Questions, GK Current Affairs with Questions and Answers, so here we provide a solution for your problem. In this particular page, we are trying to bundle up all the data we are gathering to help the Aspirants who are trying to crack a Competitive Examination or trying to increase their General Knowledge.

Practice 16th December 2017 GK Quiz

1. Name India’s first indigenous Scorpene-class submarine INS dedicated to the nation on December 14, 2017, by the Prime Minister Narendra Modi?

A. Cimon
B. Kalvari
C. Culver
D. Klover

Answer: B

2. Which country from the following downplays India’s entry into Wassenaar arrangement?

A. Japan
B. China
C. Russia
D. Iran

Answer: B

3. Who is the Minister of Pakistan for Planning and Development?

A. Ahsan Iqbalcorrecl
B. Maryam Nawaz
C. Khawaja Saad Rafique
D. Nawaz Sharif

Answer: A

4. India’s first indigenous Scorpene-class submarine INS Kalvari was developed by which Company?

A. Garden Reach Shipbuilders & Engineers
B. DCNS
C. Mazagon Dock Limited
D. Goa Shipyard

Answer: C

5. Who is the winner of Mr. India 2017 pageant?

A. Pavan Rao
B. Jitesh Singh Deo
C. Prathamesh Maulingkar
D. Abhi Khajuria

Answer: B

6. The Ministry of Home Affairs has released _____ amount to six Indian states having an international border for the development of border infrastructure?

A) Rs 170 crore
B) Rs 175 crore
C) Rs 174 crore
D) Rs 180 crore

Answer: C

7. How much amount Justices Ranjan Gogoi and Navin Sinha directed the government to allocate for the set up 12 special courts immediately?

A. ₹7.8 crore
B. ₹8.7 crore
C. ₹7.5 crore
D. ₹5.7 crore

Answer: A

8. What is the deadline for linking Aadhaar with bank accounts which is extended by Centre recently?

A. Apr 30
B. Mar 31
C. Feb 15
D. Mar 1

Answer: B

9. Name the country which has recently become the first nation in the world to end the national broadcasts of its FM radio network and switch to digital audio broadcasting?

A. Norway
B. Switzerland
C. Finland
D. Britain

Answer: A

10. To give banking services to people in the state, which payments bank has signed Rajasthan’s Rajcomp as its corporate business correspondent?

A. Jio Payments Bank
B. Fino Payments Bank
C. Airtel Payments Bank
D. Paytm Payments Bank

Answer: B

11. Recently the Delhi government has established a nine-member panel to suggest rules for the proper functioning of private hospitals. Name the person who elected as head of this committee?

A. Dr. Veena Mattu
B. Dr. Reena Kawatra
C. Dr. Kirti Bhushan
D. Dr. A. K. Patel

Answer: C

12. Rohit Sharma scored two double centuries recently in ODI against which of the following team?

A. England
B. Sri Lanka
C. Australia
D. New Zeland

Answer: B

13. In which country Google opens Artificial Intelligence-focused research center?

A. Russia
B. India
C. Germany
D. China

Answer: D

Improve your knowledge by practicing daily GK quiz. Keep visiting our website www.govtjobs.allindiajobs.in for more Gk Quiz. Please comment your score below; we will announce the winners on tomorrow’s GK Quiz.

About Mukunda

Check Also

17th January 2017 GK Quiz

Today’s GK Quiz | Latest Hindi GK Questions and Answers | 17 January 2018 GK Quiz

17 January 2018 GK Quiz, GK Quiz Today: Tired of searching for GK Quiz while …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *