Home / Quiz / Today’s GK Quiz | Latest Hindi GK Questions and Answers | 17 January 2018 GK Quiz

Today’s GK Quiz | Latest Hindi GK Questions and Answers | 17 January 2018 GK Quiz

17 January 2018 GK Quiz, GK Quiz Today: Tired of searching for GK Quiz while preparing for the competitive examinations? If yes, then merely by visiting this page regularly can Wipe Out the Struggles you are facing to collect the Daily Dose of GK Questions.

16th December 2017 GK Quiz

We have seen many people searching endlessly for the Daily Current Affairs, Quiz Questions, GK Current Affairs with Questions and Answers, so here we provide a solution for your problem. In this particular page, we are trying to bundle up all the data we are gathering to help the Aspirants who are trying to crack a Competitive Examination or trying to increase their General Knowledge.

Practice 17 January 2018 GK Quiz – Today’s GK Quiz

1. Who is appointed the new MD & CEO of National Commodity & Derivatives Exchange Limited (NCDEX)?

A. Vijay Kumar
B. Anirudh Vyas
C. Satyendra Sharma
D. Tushar Arora

Answer: A

2. Which team won the 8th Hockey India Sub Junior Men National Championship 2018 (B Division)?

A. Hockey Bhopal
B. Hockey Rajasthan
C. Hockey Himachal
D. Assam Hockey

Answer: D

3. Which of the following teams won the Premier Badminton League (PBL) 2017-18?

A. Hyderabad Hunters
B. Delhi Acers
C. Bengaluru Blasters
D. Awadhe Warriors

Answer: A

4. Who has made 116 off just 38 deliveries in a North Zone match against Himachal Pradesh state?

A. Varu Aaron
B. Karun Nair
C. Faiz Fazal
D. Rishabh Pant

Answer: D

5. What is India’s rank in the Global Manufacturing Index 2018 released by the World Economic Forum (WEF)?

A. 37
B. 21
C. 29
D. 30

Answer: D

6. The Teen Murti Chowk in central Delhi is renamed after which Israeli city?

A. Haifa
B. Jerusalem
C. Tel Aviv
D. Jaffa

Answer: A

7. The Union Government in its Budget speech last year announced its purpose to eliminate which disease by December 2017 which could not be met?

A. Tuberculosis
B. Kala Azar
C. Measles
D. Leprosy

Answer: B

Hindi GK Quiz – 17 January 2018 GK Quiz

If you are interested to read GK in Hindi, you can do it here at All India Jobs. Practice Hindi GK Quiz to improve your general knowledge. Check and 17 January 2018 GK Quiz and know the answers in Hindi.

8.किस साल में भारत का सबसे बड़ा कृषि-जिंस बाजार एनसीडीईएक्स स्थापित हुआ था?

A. 2008
B. 1999
C. 2000
D. 2003

Answer: D

9. होजाई हॉकी स्टेडियम किस राज्य में है?

A. असम
B. पश्चिम बंगाल
C. सिक्किम
D. ओडिशा

Answer: A

10. केंद्रीय सलाहकार बोर्ड शिक्षा की साठ पांचवीं बैठक किस शहर में हुई थी?

A. नई दिल्ली
B. बिहार
C. चेन्नई
D. हरयाणा

Answer: A

11. किस देश ने हाल ही में अंतरिक्ष, रक्षा, साइबर सुरक्षा में भारत के साथ 9 समझौता किए?

A. ऑस्ट्रेलिया
B. सिंगापुर
C. इजराइल
D. डेनमार्क

Answer: C

12. कौन सा देश दुनिया भर में सबसे बड़ा पर्यटन केंद्र के रूप में उभरा; दिसम्बर 2017 में 11 लाख से अधिक नई दिल्ली आये?

A. आयरलैंड
B. पाकिस्तान
C. सऊदी अरब
D. इंडिया

Answer: D

13. विश्व आर्थिक मंच की स्थापना किस वर्ष में हुई थी?

A. 1971
B. 1964
C. 1982
D. 1957

Answer: A

14. कागीसो रबादा किस देश का है?

A. ऑस्ट्रेलिया
B. दक्षिण अफ्रीका
C. न्यूजीलैंड
D. श्री लंका

Answer: B

Improve your knowledge by practicing daily GK Quiz. Keep visiting our website www.govtjobs.allindiajobs.in for more Gk Questions. 17 January 2018 GK Quiz is very accurate and prepared from latest news.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *