Home / Quiz / GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 10 January 2018

GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 10 January 2018

GK Quiz Today, GK Quiz 10 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 10 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 10 January 2018

1. Which bank joined with the Fintech startup Nearby Technologies to provide Aadhaar- enabled cardless and pinless ATM service, Pay nearby to customers?

A. HDFC Bank
B. IndusInd Bank
C. Yes Bank
D. Kotak Mahindra Bank

Answer: B

2. In which city, the Indian government has planned to establish a Defence Manufacturing Innovation Centre to help small industries in manufacturing components?

A. Hyderabad
B. Coimbatore
C. Kochi
D. Bengaluru

Answer: B

3. The government of Iran banned which language from being taught in the primary schools of their country?

A. Hindi
B. Spanish
C. English
D. Arabic

Answer: C

4. Chief Minister Mamata Banerjee launched theme of the official emblem of West Bengal recently. What is that theme?

A. Amra Bangla
B. Biswa Bangla
C. Bijai Bangla
D. Amar Bangla

Answer: D

5. In which city, the 18th All India Whips’ Conference was organized?

A. Udaipur
B. New Delhi
C. Kolkata
D. Ahmedabad

Answer: A

6. The government of India has launched which platform for citizen-government interface to seek views and suggestions of people on ease of living?

A. Open Discussion
B. CitizEngage
C. MyGov
D. Civinomics

Answer: C

7. Who is named as the best central bank governor in Asia-Pacific for 2018?

A. Nirmal Kumar
B. Ravi Menon
C. Pramod Jain
D. Usha Visvas

Answer: C

Hindi GK Quiz – GK Quiz 10 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 7 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. स्वच्छ सन्देश 2018 के तहत मुंबई में स्वच्छता को बढ़ावा देने के लिए बीएमसी ने जो सेलिब्रिटी बनाई है उसका नाम लें?

A. अनुष्का शर्मा
B. अमीर खान
C.विद्या बालन
D. अक्षय कुमार

Answer: D

9. भारतीय नौसेना ने एक समझौता ज्ञापन में नौसैनिक जहाजों के लिए मैटान्चेरी घाट पर पोर्ट की बेरिंग सुविधा का उपयोग करने के लिए एक पोर्टफोलियो पर कब्जा कर लिया है?

A. कांडला पोर्ट ट्रस्ट
B. कोलकाता पोर्ट ट्रस्ट
C. कोचीन पोर्ट ट्रस्ट
D. चेन्नई पोर्ट ट्रस्ट

Answer: C

10. हॉपमैन कप टूर्नामेंट 2018 का 30 वें संस्करण किस देश ने जीता है?

A. फ्रांस
B. जर्मनी
C. स्पेन
D. स्विट्जरलैंड

Answer: D

11. इंद्रावती धरण किस राज्य में स्थित है?

A. ओडिशा
B. असम
C. झारखंड
D. केरल

Answer: A

12. पंजाब नेशनल बैंक के एमडी और सीईओ कौन हैं?

A. पवन कुमार बजाज
B. सुनील मेहता
C. भारत डांगर
D. मेलविन रीगो

Answer: B

13. निम्नलिखित में से कौन भारत के राष्ट्रीय भुगतान निगम के एमडी और सीईओ (एनपीसीआई) के रूप में नियुक्त किया गया है?

A. ए. पी. होत
B. रवि वेंकटेशन
C. राजकिरण राय जी
D.दिलीप असबे

Answer: D

14. ईरान के राष्ट्रपति का नाम क्या है?

A. अब्देल फतह एल-सेसी
B. फ्यूद मसूम
C. हसन रोहानी
D. रिस्प टेयिप एरडोगान

Answer: C

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 7 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *