Home / Quiz / GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 11 January 2018

GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 11 January 2018

GK Quiz Today, GK Quiz 11 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 11 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 11 January 2018

1. Which Indian personality is awarded France’s highest order of merit ‘Legion of Honour at the 42nd International Kolkata Book Fair 2018?

A. Deepika Padukone
B. Priyanka Chopra
C. Soumitra Chattopadhyay
D. Amitabh Bachchan

Answer: C

2. For a prime-number hunting project, volunteer discovered the world’s largest known prime number with how many digits?

A. 20 Million
B. 21 Million
C. 22 Million
D. 23 Million

Answer: D

3. As per Union Ministry of Commerce & Industry reports, which state topped the Logistics Ease Across Different States (LEADS) index?

A. Maharashtra
B. Karnataka
C. Gujarat
D. Punjab

Answer: C

4. Name the cricket all-rounder who was suspended by the Board of Control for India in Cricket (BCCI) in March 2017 for failing a dope test and who is now back on 14th January 2018?

A. Hardik Pandya
B. Suresh Raina
C. Yusuf Pathan
D. Cheteshwar Pujara

Answer: C

5. Who won the Kolkata Open International Invitation Snooker Championship 2018?

A. Pankaj Advani
B. Laxman Rawat
C. Brijesh Damani
D. Aditya Mehta

Answer: D

6. Which state banned electronic cigarettes in the state and announced 3 years jail term on its violation?

A. Bihar
B. Uttar Pradesh
C. Haryana
D. Maharashtra

Answer: A

7. Who was awarded the 1st Mufti Mohammad Sayeed Award for Probity in Politics and Public Life?

A. Yogi Adityanath
B. Devendra Fadnavis
C. Vasundhara Raje
D. Nitish Kumar

Answer: D

Hindi GK Quiz – GK Quiz 11 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 7 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. पीटर सथरलैंड, जो हाल ही में निधन हो गया, किस संगठन के पूर्व महासंचालक थे?

A. अंतरराष्ट्रीय मुद्रा कोष
B.संयुक्त राष्ट्र संगठन
C. यूनेस्को
D. विश्व व्यापार संगठन

Answer: D

9. पांडोह बांध हिमाचल प्रदेश में किस नदी पर स्थित है?

A. ब्यास नदी
B. चिनाब नदी
C. रवि नदी
D. यमुना नदी

Answer: A

10. दिल्ली में भारतीय मूल के व्यक्ति (पीआईओ) संसदीय सम्मेलन का उद्घाटन किसने किया?

A. नरेंद्र मोदी
B. सुषमा स्वराज
C. एम वेंकैया नायडू
D. रामनाथ कोविंद

Answer: A

11. 42 वें कोलकाता बुक मेले के लिए 2018 थीम देश का नाम क्या है?

A. ऑस्ट्रेलिया
B. ब्राज़िल
C. इटली
D. फ्रांस

Answer: D

12. कैब-हेयरिंग ऐप ओला का मुख्यालय किस जगह में है?

A. मुंबई
B. हैदराबाद
C. बेंगलुरु
D. नई दिल्ली

Answer: C

13. प्रवासी भारतीय दिवस (पीबीडी) किस साल भारत में मनाया जाता है?

A. 2003
B. 2007
C. 2001
D. 2005

Answer: A

14. आवास और शहरी मामलों के केंद्रीय मंत्री कौन हैं?

A. नरेंद्र सिंह तोमर
B. सुरेश प्रभु
C. प्रकाश जावड़ेकर
D. चौधरी बिरेंद्र सिंह

Answer: A

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 11 January 2018 GK Quiz in Hindi. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *