Home / Quiz / GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 12 January 2018

GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 12 January 2018

GK Quiz Today, GK Quiz 12 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 12 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 12 January 2018

1. Trump administration proposed spending USD 18 billion to raise a wall along the borders of which of the following Country?

A. Guatemala
B. Belize
C. Mexico
D. Cuba

Answer: C

2. Which state is in the top position for Investment intentions with a budget of Rs. 1.49 lakh crore?

A. Goa
B. Karnataka
C. Bihar
D. Tamil Nadu

Answer: B

3. The Central Institute of Freshwater Aquaculture (CIFA) headquarters are located in which place?

A. Kochi
B. Bhubaneswar
C. Chennai
D. Kolkata

Answer: B

4. Who is appointed as the MD & CEO of National Payments Corporation of India (NPCI)?

A. Dilip Asbe
B. A.P.Hota
C. Rajkiran Rai G
D. Ravi Venkatesan

Answer: A

5. Who took charge as Chairman of the Geneva-based World Business Council for Sustainable Development (WBCSD)?

A. Gurdip Singh
B. Bhupendra Kainthola
C. Sunny Verghese
D. Sunil Chauhan

Answer: A

6. Name the railway station which entered Limca Book of Records 2018 for having all-women staff?

A. Chhatrapati Shivaji Terminus railway station
B. Kolkata railway station
C. Hazrat Nizamuddin railway station
D. Matunga railway station

Answer: B

7. In which city did PM Narendra Modi Inaugurate the 1st PIO Parliamentary Conference?

A. Delhi
B. Maharashtra
C. Punjab
D. Tamil Nadu

Answer: A

Hindi GK Quiz – GK Quiz 12 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 7 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. किस शहर में खेल भारत लोगो का शुभारंभ हुआ था?

A. चेन्नई
B. हैदराबाद
C. मुंबई
D. नई दिल्ली

Answer: D

9. इस साल सड़क पर एचडी मैप्स कितने लाख कारों का इस्तेमाल करते हैं?

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Answer: A

10. कौन सा देश अपने आपातकालीन स्थिति को छठी बार विस्तारित करने जा रहा है?

A. मिस्र
B. तुर्की
C. इथियोपिया
D. घाना

Answer: B

11. स्कीइंग में कांस्य भारत का पहला अंतर्राष्ट्रीय पदक किसने हासिल किया?

A. विजय शेखर
B. नरेश अय्यर
C. अचल ठाकुर
D. सुरेश नारायण

Answer: C

12. भारत की पहली और सबसे तेज सुपर कंप्यूटर का नाम क्या है?

A. आयुष
B. दिग्विजय
C. प्रगति
D. प्रत्युष

Answer: D

13. कौन सा देश बंगाली अभिनेता सौमित्र चट्टोपाध्याय को अपनी उच्चतम योग्यता प्रदान करेगा?

A. यूनाइटेड किंगडम
B. फ्रांस
C. स्पेन
D. जर्मनी

Answer: C

14. किस देश ने आपातकाल की स्थिति को छठी बार बढ़ाया है?

A. तुर्की
B. घाना
C. इथियोपिया
D. मिस्र

Answer: A

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 12 January 2018 GK Quiz in Hindi. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Check Also

18 January 2018 GK Quiz

Today’s GK Quiz | Practice 18 January 2018 GK Quiz | Hindi GK Quiz | GK Today

18 January 2018 GK Quiz, GK Quiz Today: Tired of searching for GK Quiz while …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *