Home / Quiz / GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 23 January 2018

GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 23 January 2018

GK Quiz Today, GK Quiz 23 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Quiz 23 January 2018

Take General Knowledge Quiz 23 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 23 January 2018

1. Which Ministry recently launched ‘City Liveability Index’?

A. Ministry of Housing and Urban Affairs
B. Ministry of Health and Family Welfare
C. Ministry of Drinking Water and Sanitation
D. Ministry of Environment, Forest, and Climate Change

Answer: A

2. Anandiben Patel, Madhya Pradesh Governor, was former Chief Minister of which state?

A. Madhya Pradesh
B. Tamil Nadu
C. Gujarat
D. Kerala

Answer: C

3. On 19 January 2018, which union minister launched 100 accessible websites for Divyangs?

A. Narendra Modi
B. Thaawarchand Gehlot
C. Narendra Singh Tomar
D. Alphons Kannanthanam

Answer: B

4. ‘Girl Child Week’ launched by the Chief Minister of which state?

A. Madhya Pradesh
B. Uttar Pradesh
C. Maharashtra
D. Delhi

Answer: D

5. In which country Archaeologists have discovered the World’s Biggest Flooded Cave?

A. Canada
B. Mexico
C. Indonesia
D. Brazil

Answer: B

6. According to India Ratings and Research prediction, India’s GDP is assumed to increase at what percent in FY19 as compared to 6.5 percent in the current fiscal

A. 6.7%
B. 6.9%
C. 7.1%
D. 7.0%

Answer: C

7. The National Disaster Response Force (NDRF) in New Delhi celebrated its ________ Raising Day?

A. 14th
B. 13th
C. 12th
D. 11th

Answer: B

Hindi GK Quiz – GK Quiz 23 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 23 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. चौथा भारत अंतर्राष्ट्रीय विज्ञान महोत्सव का आयोजन किस शहर में हुआ?

A. लखनऊ
B. नई दिल्ली
C. बिहार
D. चेन्नई

Answer: A

9. राष्ट्रीय आपदा प्रतिक्रिया बल की 13 वीं स्थापना दिवस (एनडीआरएफ) ने किस तारीख को मनाया है?

A. जनवरी 19
B. जनवरी 18
C. जनवरी 17
D. जनवरी 16

Answer: A

10. राष्ट्रीय सीएसआर डेटा पोर्टल और कॉरपोरेट डाटा पोर्टल किसने लांच किया?

A. श्री नरेश अय्यर
B. श्री रमेश कुमार
C. श्री अरुण जेटली
D. श्री नारायण स्वामी

Answer: C

11. केंद्रीय सामाजिक न्याय और अधिकारिता मंत्री का नाम है?

A. वी के सिंह
B. गोपीनाथ मुंडे
C. थवार चंद गहलोत
D. चौधरी बिरेंद्र सिंह

Answer: C

12. 2018 के लिए दुनिया की सबसे प्रशंसित कंपनी का नाम किसने रखा?

A. सैमसंग
B. एप्पल
C. याहू
D. वेरीज़ों

Answer: B

13. जैकमम बांध किस राज्य में स्थित है?

A. मध्य प्रदेश
B. गुजरात
C. राजस्थान
D. उत्तर प्रदेश

Answer: C

14. मध्य प्रदेश का नया राज्यपाल कौन है?

A. रामेश्वर ठाकुर
B. किज़ेकेथिल चंडी
C. आनंदिबेन पटेल
D. वजूभाई वाला

Answer: C

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 23 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *