Home / Quiz / GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 24 January 2018

GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 24 January 2018

GK Quiz Today, GK Quiz 24 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Quiz 23 January 2018

Take General Knowledge Quiz 24 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 24 January 2018

1. Soloman Deksisa, who won the 15th edition of Mumbai Marathon 2018, is from which country?

A. Kenya
B. Australia
C. Ethiopia
D. South Africa

Answer: C

2. Which state inaugurated the World War II Memorial Museum?

A. Arunachal Pradesh
B. Karnataka
C. Odisha
D. Uttar Pradesh

Answer: A

3. India’s first garbage fest ’Kachra Mahotsav 2018’ organized in which state?

A. Madhya Pradesh
B. Chhattisgarh
C. Assam
D. Punjab

Answer: B

You can also check: Current Affairs 24 January 2018

4. As per the World economic forum, India was ranked ____ place among developing economies on an Inclusive Development Index 2018?

A. 62nd
B. 60th
C. 114th
D. 67th

Answer: A

5. Which city to host the 4th edition of India International Science Festival (IISF-2018)?

A. New Delhi
B. Chennai
C. Ahmedabad
D. Lucknow

Answer: D

6. To improve the relationship between India and which group, the five-day Ramayana festival is organized by Indian Council for Cultural Relations?

A. UN
B. ASEAN
C. UNESCO
D. UNICEF

Answer: B

7. Who won ‘Ideal Chief Minister’ award recently?

A. Naveen Patnaik
B. Nara Chandra Babu Naidu
C. K Chandra Sekhar Rao
D. K Palaniswami

Answer: A

Hindi GK Quiz – GK Quiz 24 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 24 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. “हार्टफुलनेस वे” पुस्तक के लेखक कौन हैं?

A. नंदन बनर्जी
B. चेतन भगत
C. सुशांत गुप्ता
D. कमलेश पटेल

Answer: D

9. कौन सा देश पाकिस्तान को अंधा विश्व कप 2018 में जीतता है?

A. इंडिया
B. सऊदी अरब
C. अफ़ग़ानिस्तान
D. नाइजीरिया

Answer: A

10. ऑल इंडिया इंस्टीट्यूट ऑफ स्पीच एंड हेयरिंग (एआईआईएसएच) किस शहर में स्थित है?

A. मैसूर
B. नई दिल्ली
C. चेन्नई
D. कोच्चि

Answer: A

11. 63 वें जोयो फिल्मफेयर अवॉर्ड्स 2018 में किस फिल्म को सर्वश्रेष्ठ फिल्म का पुरस्कार मिला?

A. बरेली की बर्फी
B. न्यूटन
C. शौचालय: एक प्रेम कथा
D. हिंदी माध्यम

Answer: D

12. नए मुख्य चुनाव आयुक्त (सीईसी) के रूप में कौन नियुक्त किया गया?

A. वाई एस रेड्डी
B. ओम प्रकाश रावत
C. अशोक लवासा
D. सुनील अरोड़ा

Answer: B

13. राष्ट्रीय सुरक्षा गार्ड (एनएसजी) के नए डीजी के रूप में नियुक्त किया गया है?

A. एस पी सिंह
B. कीर्ति कुमार
C. सुदीप लखटकिया
D. प्रभात जैन

Answer: C

14. किस शहर में खाद्य एवं कृषि के लिए 10 वीं वैश्विक फोरम आयोजित हुआ था?

A. नई दिल्ली
B. बर्लिन
C. मास्को
D. बीजिंग

Answer: B

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 24 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *