Home / Quiz / GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 25 January 2018

GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 25 January 2018

GK Quiz Today, GK Quiz 25 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Quiz 25 January 2018

Take General Knowledge Quiz 25 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 25 January 2018

1. K.K. Ramachandran Nair was the MLA from which constituency of Kerala?

A. Thiruvalla constituency
B. Karunagapally constituency
C. Mavelikkara constituency
D. Chengannur constituency

Answer: D

2. Who appointed as the new Director of Vikram Sarabhai Space Centre (VSSC)?

A. S Somanath
B. M.Y.S. Prasad
C. K. Sivan
D. YS Reddy

Answer: B

3. 2018 India-ASEAN Business & Investment Conference is hosted by which city?

A. Kochi
B. Chandigarh
C. New Delhi
D. Maharastra

Answer: C

You can also check: Current Affairs 25 January 2018

4. The Central Institute of Indian Languages (CIIL) is located in which state?

A. West Bengal
B. Karnataka
C. Uttar Pradesh
D. Punjab

Answer: B

5. Which Indian shuttler has won the 2018 Swedish Open Junior International Series?

A. Parupalli Kashyap
B. Sai Praneeth
C. Kidambi Srikanth
D. Siddharth Pratap Singh

Answer: D

6. Who appointed as the new Managing Director and CEO of National Payments Corporation of India (NPCI)?

A. Dilip Asbe
B. A P Hota
C. T S Joshi
D. K S Jha

Answer: A

7. As per IMF’s latest World Economic Outlook (WEO) reports, what is India’s GDP growth forecast for 2018?

A. 7.4%
B. 7.8%
C. 6.6%
D. 7.6%

Answer: A

Hindi GK Quiz – GK Quiz 25 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 25 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. किस राज्य सरकार ने सभी सरकारी रक्त बैंकों में ई-रक्ताकोष वेब पोर्टल शुरू किया?

A. ओडिशा
B. मध्य प्रदेश
C. पंजाब
D. राजस्थान

Answer: C

9. गरीब और विकलांग लोगों के लिए, किस राज्य सरकार ने “मुख्यमंत्री-जी हक्ष्ल्वी तेंगबांग (सीएमएचटी)” योजना शुरू की थी?

A. त्रिपुरा
B. मणिपुर
C. मिजोरम
D. नगालैंड

Answer: B

10. एससी परिवारों की सहायता के लिए, कौन सा भारतीय बैंक राष्ट्रीय अनुसूचित जाति वित्त और विकास निगम (एनएसएफडीसी) से जुड़ा है?

A. बैंक ऑफ इंडिया
B. पंजाब नेशनल बैंक
C. भारतीय स्टेट बैंक
D. देना बैंक

Answer: B

11.2018 कोलकाता ओपन इंटरनेशनल आमंत्रण स्नूकर चैम्पियनशिप किसने जीता?

A. आदित्य मेहता
B. ब्रिजेश दमानी
C. अल्फी बोर्डन
D. लक्ष्मण रावत

Answer: A

12. जीसीसीआई ने व्यापार सहकारिता के लिए किस देश के साथ एक समझौता ज्ञापन पर हस्ताक्षर किया?

A. जापान
B. दक्षिण कोरिया
C. चीन
D. जर्मनी

Answer: B

13. कौन सा एक प्राचीन आयुर्वेद पाठ नहीं है?

A. चरक संहिता
B. अष्टांगहृदय
C. सूर्य सिद्धांत
D. सुश्रुत संहिता

Answer: C

14. किस राज्य मंत्री ने डॉ। कलाम अभिनव पुरस्कार में अभिनव किया?

A. आंध्र प्रदेश
B. केरल
C. तमिलनाडु
D. बिहार

Answer: A

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 25 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *