Home / Quiz / GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 26 January 2018

GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 26 January 2018

GK Quiz Today, GK Quiz 26 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Quiz 26 January 2018

Take General Knowledge Quiz 26 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 26 January 2018

1. Narendra Modi is the ______ Indian prime minister to join the world’s top business leaders in the Swiss resort town of Davos.

A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth

Answer: A

2. Hugh Masekela is a famous __________

A. Anchor
B. Trumpeter
C. Drummer
D. Cricketer

Answer: B

3. Who appointed as Director General of Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry (FICCI)?

A. Atul Bhatnagar
B. Sandeep Mitra
C. Dilip Chenoy
D. Rahul Bishnoi

Answer: C

4. Which state government signed a letter of intent with Canton of Zurich as a sister state?

A. Andhra Pradesh
B. Uttar Pradesh
C. Himachal Pradesh
D. Arunachal Pradesh

Answer: A

5. Which country’s researchers from RIKEN Center for Sustainable Resource Science (CSRS) recognized a type of moss that can efficiently incorporate a large amount of lead?

A. Russia
B. Japan
C. China
D. France

Answer: B

6. In which city Central Institute of Brackishwater Aquaculture (CIBA) is located?

A. Kolkata
B. Chennai
C. Hyderabad
D. New Delhi

Answer: B

7. Sachin Tendulkar’s biopic “Sachin: A Billion Dreams” won how many awards at 11th Tehran International FICTS Festival 2018?

A. One
B. Two
C. Three
D. Four

Answer: B

You can also check: Current Affairs 26 January 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 26 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 26 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. कौन सा बॉलीवुड अभिनेता विश्व आर्थिक मंच पर 24 वीं क्रिस्टल पुरस्कार से सम्मानित है?

A. सलमान खान
B. शाहरुख खान
C. सैफ अली खान
D. अमीर खान

Answer: B

9. किस राज्य ने हाल ही में द्वितीय विश्व युद्ध के स्मारक संग्रहालय का उद्घाटन किया?

A. उत्तर प्रदेश
B. अरुणाचल प्रदेश
C. हिमाचल प्रदेश
D. मध्य प्रदेश

Answer: B

10. निम्नलिखित देशों में से कौन सी आसियान सदस्य राज्य है?

A. पापुआ न्यू गिनी
B. ताइवान
C. दक्षिण कोरिया
D. म्यांमार

Answer: D

11. विक्रम साराभाई अंतरिक्ष केंद्र (वीएसएससी) के नये निदेशक के रूप में नियुक्त कौन?

A.एस सोमनाथ
B. एम वाई एस प्रसाद
C. के सिवान
D. वाई एस रेड्डी

Answer: A

12. किस राज्य में डीजीपी और आईजीपी के 2018 वार्षिक सम्मेलन शुरू हुए?

A. उत्तर प्रदेश
B. मध्य प्रदेश
C. गुजरात
D. असम

Answer: B

13. विदेश मंत्रालय (विदेश मंत्रालय) में सचिव (आर्थिक संबंध) नियुक्त किसने किया?

A. मुकेश अग्निहोत्री
B. जनार्दन द्विवेदी
C. टी एस तिरुमूर्ति
D. नारायण चंद्रचुमार

Answer: C

14. 2018 पुरुषों की एकल टाटा ओपन महाराष्ट्र टेनिस टूर्नामेंट किसने जीता?

A. रॉबर्टो बूटीस्टा अगुट
B. बेनोइट पेअर
C. युकी भांबरी
D. गिलेस साइमन

Answer: D

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 26 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *