Home / Quiz / GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 28 January 2018

GK Quiz Today | GK in Hindi | Daily GK Questions and Answers| GK Quiz 28 January 2018

GK Quiz Today, GK Quiz 28 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Quiz 26 January 2018

Take General Knowledge Quiz 28 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 28 January 2018

1. Who takes charge as Director of ISRO Liquid Propulsion Systems Centre?

A. Shri Vignesh raj
B. Shri Vijay Sekar
C. Shri Narayana Swamy
D. Shri Maheshwaran

Answer: C

2. Which year proposed by Prime Minister Narendra Modi to be declared as the ASEAN-India Year of Tourism?

A. 2018
B. 2019
C. 2020
D. 2021

Answer: A

3. Vodafone India has partnered with which e-commerce website to provide a range of entry-level smartphones at an effective price of Rs 999?

A. Amazon
B. Myntra
C. Flipkart
D. Snapdeal

Answer: C

4. Who Holds Bilateral Talks With 3 ASEAN Leaders?

A. Shri Prakash Javadekar
B. Shri Arun Jaitley
C. Shri Naresh Iyer
D. Shri Narendra Modi

Answer: D

5. The global index of talent competitiveness that was released on the first day the 48th World Economic Forum (WEF) annual meeting, which country is on top?

A. The USA
B. The UK
C. Switzerland
D. Singapore

Answer: C

6. What is the first NASA’s science mission to study the region where Earth’s highest atmosphere meets the outer space?

A. Diamond
B. Platinum
C. Silver
D. Gold

Answer: D

7. How many Padma Vibhushan, Padma Bhushan and Padma Shri awards approved by President for 85 individuals?

A. 7, 4, 26
B. 5, 5, 21
C. 9, 3, 75
D. 3, 9, 73

Answer: D

You can also check: Current Affairs 28 January 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 28 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 28 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. कौन सी कंपनी एआई भारतीय भाषाओं का अनुवाद बढ़ाने के लिए है?

A. सैमसंग
B. एप्पल
C. माइक्रोसॉफ्ट
D.ऑनर

Answer: C

9. इसरो लिक्विड प्रॉपलसन सिस्टम केंद्र के निदेशक के रूप में नियुक्त कौन?

A. विग्नेश राज
B. नारायण स्वामी
C. महेश्वरन
D. विजय सेकर

Answer: B

10. 4 जी स्मार्टफ़ोन के लिए फ्लिपकार्ट के साथ कौन से सोशल नेटवर्क टाई-अप है?

A.वोडाफोन
B. एयरटेल
C. आईडिया
D. जियो

Answer: A

11. कौन सा देश बेंगलुरु जल आपूर्ति और सीवरेज परियोजना को ऋण देगा?

A.जापान
B. रूस
C. फ्रांस
D. ऑस्ट्रेलिया

Answer: A

12.मलेशिया के एसएमई निगम के साथ समझौता कौन करेगा?

A.ईएसआईसी
B. एन एस आई सी
C. बी एस एन एल
D. एन पी सी एल

Answer: B

13.भारत के नए चुनाव आयुक्त (ईसी) के रूप में कौन कार्यभार संभाला है?

A.राजीव मेहरिशी
B. अशोक लवासा
C. विजय केलकर
D. हसमुख अधिया

Answer: B

14. आंध्र प्रदेश राज्य का चीफ मंत्री कौन है?

A.पेमा खांडू
B.चंद्रबाबू नायडू
C.रघुबार दास
D. नवीन पटनायक

Answer: B

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 28 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *