Home / Quiz / GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 3 January 2018 | Daily GK Questions and Answers In Hindi | General Knowledge Quiz

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 3 January 2018 | Daily GK Questions and Answers In Hindi | General Knowledge Quiz

GK Today, GK Quiz 3 January 2018, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 3 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice given GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 3 January 2018

1. Which state has become the first Indian state to provide 24 hours free power supply to farmers of the state from the midnight of December 31?

A. Haryana
B. Telangana
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer: B

2. KKR & Co. has become India’s first Foreign-Owned Asset Reconstruction Company (ARC) associated with which country?

A. The United States
B. France
C. New Zealand
D. Germany

Answer: A

3. Which country launches World’s Largest Human Genome Research Project?

A. Pakistan
B. India
C. South Africa
D. China

Answer: D

4. Which state is going to be a theme state for the 32nd Surajkund International Crafts fair?

A. Madhya Pradesh
B. Haryana
C. Uttar Pradesh
D. Rajasthan

Answer: C

5. Who is elected as the new Director General of Police of Uttar Pradesh state?

A. TS Joshi
B. OP Singh
C. Anand Gupta
D. Arvind Kumar

Answer: B

6. Indian government has recently infused an amount of _______ in 6 weak public sector banks to help & meet their equity requirements

A. Rs 8,588 crore
B. Rs 7,577 crore
C. Rs 6,566 crore
D. Rs 5,555 crore

Answer: B

Today GK in Hindi – 3 January 2018 GK Hindi Quiz

7. किस देश ने गणतंत्र दिवस 2018 में 10 आसियान नेताओं की घटना की मेजबानी की है?

A. पाकिस्तान
B. दक्षिण अफ्रीका
C. ईरान
D. इंडिया

Answer: D

8. किस बैंक को भारत की पहली विदेशी स्वामित्व वाली एआरसी शुरू करने की अनुमति मिलती है?

A. भारतीय स्टेट बैंक
B. कैनरा बैंक
C. भारतीय रिजर्व बैंक
D. देना बैंक

Answer: C

9. कौन से शहर में भारतीय इतिहास कांग्रेस का 78 वां सत्र आयोजित किया जा रहा है?

A. केरल
B. बैंगलोर
C. हैदराबाद
D. कोलकाता

Answer: D

10. किस भारतीय गोल्फर ने रॉयल कप टूर्नामेंट 2017 जीता है?

A.शिव कपूर
B.ज्योति रंधावा
C. गगनजीत
D. खलीं जोशी

Answer: A

11. सिक्किम के बाद, जो पूर्वोत्तर राज्य को आधिकारिक रूप से ओपन डेफकेशन फ्री (ओडीएफ) घोषित किया गया है?

A. मिजोरम
B. मणिपुर
C. अरुणाचल प्रदेश
D. नागालैंड

Answer: C

12. किस टीवी कंपनी को 2018 खेल भारत स्कूल गेम्स (केआईएसजी) के प्रसारण अधिकार प्राप्त हुए हैं?

A. रीबॉक
B. सहारा
C. स्टार स्पोर्ट्स
D. एडिडास

Answer: C

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *