Home / Quiz / GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 31 January 2018 | General Knowledge Questions

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 31 January 2018 | General Knowledge Questions

GK Quiz Today, GK Quiz 31 January 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Quiz 30 January 2018

Take General Knowledge Quiz 31 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 31 January 2018

1. At the 69th Republic Day Parade 2018, which state’s tableau won the best tableau award?

A. Assam
B. Maharashtra
C. Karnataka
D. Chhattisgarh

Answer: B

2. On which date, the 2018 National Immunisation Day (NID) is celebrated?

A. January 29
B. January 30
C. January 28
D. January 27

Answer: C

3. Who elected as the new President of the Republic of Honduras?

A. Salvador Nasralla
B. Juan Orlando Hernandez
C. Luis Orlando Zelaya
D. Xiomara Castro

Answer: B

4. As per 2018 Economic Survey of India, what is India’s GDP growth prediction for 2019?

A. 6.5 to 7.25%
B. 6.9 to 7.2%
C. 7 to 7.5%
D. 7.5 to 8.0%

Answer: C

5. Dr. Gurcharan Singh Kalkat, an Indian agricultural scientist, is from which state?

A. Uttar Pradesh
B. Haryana
C. Punjab
D. Himachal Pradesh

Answer: C

6. In which city of Rajasthan, the third edition of International Spice Conference will take place on February 2018?

A. Jodhpur
B. Jaipur
C. Jaisalmer
D. Pushkar

Answer: B

7. Which album received best Album of the Year award at the 60th Annual Grammy Awards?

A. Melodrama
B. Damn
C. 24K Magic
D. 4:44

Answer: C

You can also check: Current Affairs 31 January 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 31 January 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 31 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. किस राज्य में एशिया का सबसे बड़ा ऑटो परीक्षण ट्रैक हाल ही में उद्घाटन हुआ?

A. बिहार
B. मध्य प्रदेश
C. तमिलनाडु
D. केरल

Answer: B

9. ऑस्ट्रेलियाई ओपन 2018 में 2018 पुरुष एकल का खिताब किसने जीता है?

A. मैरिन सिलिक
B. नोवाक जोकोविच
C. राफेल नडाल
D. रोजर फ़ेडरर

Answer: D

10. आईपीएल अनुबंध पाने वाले पहले नेपाल खिलाड़ी कौन बने?

A. पारस खडका
B. प्रदीप ऐ्री
C. अनिल मंडल
D. संदीप लामिचने

Answer: D

11. कौन सा भुगतान नेटवर्क अलीबाबा के एजीटेक होल्डिंग लॉन्च नए मोबाइल गेमिंग प्लेटफार्म?

A. पेटम
B. पयजपप
C. मोबिक्विक
D. अमेज़ॅन पाय

Answer: A

12. किस राज्य में फरवरी 2018 में इंटरनेशनल बर्ड फेस्टिवल 2018 की मेजबानी होगी?

A. उत्तर प्रदेश
B. मध्य प्रदेश
C. महाराष्ट्र
D. गुजरात

Answer: A

13. ग्रेमी अवार्ड्स 2018 में किस फ़िल्म को सर्वश्रेष्ठ संगीत फिल्म का पुरस्कार मिला?

A. पट्टी केक
B. थे बेबी ड्राइवर
C. आल आईज ऑन में
D.थे डेफिएंट ओनेस

Answer: D

14. फिनलैंड की मुद्रा क्या है?

A. पौंड
B. डॉलर
C. यूरो
D. पेसो

Answer: C

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 31 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *