Home / Quiz / GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 4 January 2018 | Daily GK Questions and Answers In Hindi | General Knowledge Quiz

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 4 January 2018 | Daily GK Questions and Answers In Hindi | General Knowledge Quiz

GK Today, GK Quiz 4 January 2018, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 4 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 4 January 2018

1. Recently Rajya Sabha passed the National Bank for Agriculture and Rural Development (Amendment) Bill, 2017 in the Parliament. This Bill seeks to improve which of the following Act?

A. National Bank for Agriculture & Rural Development Act, 1972
B. National Bank for Agriculture & Rural Development Act, 1978
C. National Bank for Agriculture & Rural Development Act, 1985
D. National Bank for Agriculture & Rural Development Act, 1981

Answer: D

2. Which Indian golfer won the Royal Cup tournament 2017 on Sunday?

A. Jyoti Randhawa
B. Khalin Joshi
C. Gaganjeet Bhullar
D. Shiv Kapur

Answer: D

3. Which of the following railways provide special trains for Ganga Sagar Mela recently?

A. Western Railways
B. Northern Railways
C. Eastern Railways
D. Southern Railways

Answer: A

4. To encourage people towards the cashless transaction, Indian Government has cut off transaction charges for digital payments up to Rs ______ from January 1, 2018.

A. Rs 2,000
B. Rs 2,500
C. Rs 3,500
D. Rs 3,000

Answer: A

5. Which North-East state is officially declared Open Defecation Free (ODF) after Sikkim?

A. Manipur
B. Arunachal Pradesh
C. Himachal Pradesh
D. Mizoram

Answer: B

6. Which state is chosen as theme State for the 32nd Surajkund International Crafts Mela held in February 2018?

A. Bihar
B. Arunachal Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Karnataka

Answer: C

Today GK in Hindi – 4 January 2018 GK Hindi Quiz

7. किस राज्य में नागरिकों के राष्ट्रीय रजिस्टर का पहला ड्राफ्ट जारी किया गया था?

A. अरुणाचल प्रदेश
B. अस्साम
C. हिमाचल प्रदेश
D. बिहार

Answer: B

8. बहुपक्षीय व्यापार संगठन को पुनर्जीवित करने के लिए फरवरी 2018 में विश्व व्यापार संगठन के सदस्यों की मिनी मंत्री बैठक की मेजबानी करने के लिए कौन सा देश है?

A.इजराइल
B. अर्जेंटीना
C. इंडिया
D. संयुक्त राज्य अमेरिका

Answer: C

9. हाल ही में राज्य के सभी गांवों को बिजली उपलब्ध कराने के लिए झारखंड सरकार द्वारा शुरू किया गया कार्यक्रम का नाम क्या है?

A. ऊर्जा संचार योजना
B. संयुक्त योजना
C. सौभाग्य योजना
D. विद्युत शक्ति योजना

Answer: C

10. किस देश ने अपने रक्षा को मजबूत करने के लिए 240 बम, 131 बराक मिसाइलों को खरीदने का फैसला किया?

A. इंडिया
B. पाकिस्तान
C. श्री लंका
D. दक्षिण अफ्रीका

Answer: A

11. इंटरनेशनल टेबल टेनिस फेडरेशन किस देश में स्थित है?

A. जिनेवा, स्विट्जरलैंड
B. हेग, नीदरलैंड
C. ओस्लो, नोर्वे
D. लॉज़ेन, स्विटज़रलैंड

Answer: D

12. चमेरा बांध निम्न राज्य / यूटी में से कौन सा स्थित है?

A. पांडिचेरी
B. उत्तर प्रदेश
C. हिमाचल प्रदेश
D. झारखंड

Answer: C

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *