Home / Quiz / GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 7 January 2018 | Daily GK Questions and Answers In Hindi | General Knowledge Quiz

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 7 January 2018 | Daily GK Questions and Answers In Hindi | General Knowledge Quiz

GK Today, GK Quiz 7 January 2018, GK Quiz Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.GK Today 27 December 2017

Take General Knowledge Quiz 7 January 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 7 January 2018

RBI, The Times Film Festival, 2018 Karnataka International Travel Expo, UNSC, 39th National Games, and some other topics are covered on GK Quiz 7 January 2018. So take the Quiz and check how far you can answer. And we have given the Current Affairs quiz in Question and Answer Format. Take the quiz and guess the answer and test your IQ Levels. If you are unsure about the answer, do not worry because the very next to the question we have also included the Right answer. To know more about Today’s GK Quiz check this article.

1. RBI to issue new Rs 10 note in which color?

A. Chocolate Brown
B. Light Orange
C. Dark Yellow
D. Blackish Grey

Answer: A

2. The 3rd edition of The Times Film Festival is going to be held in which city?

A. Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Goa

Answer: D

3. Which city is going to host the 2018 Karnataka International Travel Expo (KITE)?

A. Mysuru
B. Bengaluru
C. Ooty
D. Hubli

Answer: B

5. Which Country officially joined UNSC as a new temporary member recently?

A. Egypt
B. Spain
C. Poland
D. Italy

Answer: C

6. Which Country filed Pakistan with ten other countries for Religious Freedom Violations?

A. USA
B. South Africa
C. New Zealand
D. Russia

Answer: A

7. Which state is to host the 39th National Games in 2022?

A. West Bengal
B. Meghalaya
C. Bihar
D. Kerala

Answer: B

Today GK in Hindi – 7 January 2018 GK Hindi Quiz

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 7 January 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 7 जनवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. लुप्तप्राय ‘बर्ड लैंगवेज’ ने अमूर्त सांस्कृतिक विरासत की यूनेस्को सूची में प्रवेश किया। यह किस देश से संबंधित है?

A. उरुग्वे
B. लीबिया
C. मलेशिया
D. तुर्की

Answer: D

9. कुमार मंगलम बिड़ला की अगुवाई वाली प्रमोटर फर्म कंपनी को किस कंपनी में 3,200 करोड़ रुपये का निवेश करने के लिए सहमत हुए हैं?

A. वोडाफोन
B. आइडिया सेल्युलर
C. जियो
D. पेटीएम्

Answer: B

10. नारकोटिक्स कंट्रोल ब्यूरो के नए प्रमुख के रूप में कौन कार्यभार संभाला था?

A. अभय
B. आर आर भटनागर
C. बिपिन रावत
D. रमन सिंह

Answer: A

12. जेआईएफएफ 2018 के लिए भारत से कौन सी फिल्म हिंदी की पहली फिल्म होगी?

A. हिंदी मीडियम
B. अंग्रेजी में कहते हैं
C. शुभ मंगल सावधान
D. न्यूटन

Answer: B

13. गोवा के मुख्यमंत्री कौन हैं?

A. नीतीश कुमार
B. पेमा खांडू
C. मनोहर पर्रिकर
D. सरबानंद सोनोवाल

Answer: C

14. किस देश ने सार्क की पहल से पाकिस्तान को शामिल नहीं किया?

A. इंडिया
B. दक्षिण अफ्रीका
C. ईरान
D. रूस

Answer: A

We hope GK Today is as exciting as our previous GK Questions. All India Jobs gives you GK in Hindi also. Yesterday’s GK Quiz was also fascinating. You can check it out here. If you have any doubts, feel free to contact us and comment below. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *