Home / Quiz / GK Quiz Today | Practice GK Quiz 20 January 2018 | Hindi GK Quiz | GK Today

GK Quiz Today | Practice GK Quiz 20 January 2018 | Hindi GK Quiz | GK Today

GK Quiz 20 January 2018, GK Quiz Today: Tired of searching for GK Quiz while preparing for the competitive examinations? If yes, then merely by visiting this page regularly can Wipe Out the Struggles you are facing to collect the Daily Dose of GK Questions.

GK Quiz 20 January 2018

We have seen many people searching endlessly for the Daily Current Affairs, Quiz Questions, GK Current Affairs with Questions and Answers, so here we provide a solution for your problem. In this particular page, we are trying to bundle up all the data we are gathering to help the Aspirants who are trying to crack a Competitive Examination or trying to increase their General Knowledge.

Practice GK Quiz 20 January 2018 – GK Quiz Today

1. Legendary basketball player and winner of Basketball Hall of Fame, Jo Jo White is from which country?

A. South Africa
B. Australia
C. America
D. New Zealand

Answer: C

2. Which cricketer honored with the prestigious Sir Garfield Sobers Trophy for the ICC Cricketer of the Year 2017?

A. Steve Smith
B. Virat Kohli
C. Ravichandran Ashwin
D. David Warner

Answer: B

3. Which state recently launched the e-Pragati CORE platform to provide a common portal for an active survey of achievements and shortfalls of the government?

A. Telangana
B. Haryana
C. Odisha
D. Andhra Pradesh

Answer: D

4. Who appointed as the Chairman and Managing Director (CMD) of Security Printing and Minting Corporation of India Ltd (SPMCIL)?

A. Arun K. Chatterjee
B. Anurag Agarwal
C. S Selvakumar
D. Sudhir Saxena

Answer: C

5. Who conferred the Sangeet Natak Akademi Fellowships and Sangeet Natak Akademi Awards for 2016?

A. Narendra Modi
B. Ram Nath kovind
C. Venkaiah Naidu
D. Ravi Shankar Prasad

Answer: B

6. Which state has the highest number of MSMEs in India and also tops the list of the Department of Industrial Policy and Promotion’s Business Reforms Action Plan (BRAP) 2017?

A. Uttar Pradesh
B. Bihar
C. West Bengal
D. Maharashtra

Answer: C

7. Which state government has launched Mukhyamantri Kalakar Sahayata Yojana (MKSY) Scheme for artists?

A. Kerala
B. Rajasthan
C. Assam
D. Odisha

Answer: D

Hindi GK Quiz – GK Quiz 20 January 2018

If you are interested to read GK in Hindi, you can do it here at All India Jobs. Practice Hindi GK Quiz to improve your general knowledge. Check and GK Quiz 20 January 2018 and know the answers in Hindi.

8. हाल ही में एनपीपीए द्वारा कितनी दवाएं खुदरा कीमतें मिलीं?

A. 65
B. 45
C. 30
D. 55

Answer: C

9. 18 जनवरी 2018 को भारत-इजरायल बिजनेस समिट का आयोजन किया गया था?

A. मुंबई
B. नई दिल्ली
C. अहमदाबाद
D. हैदराबाद

Answer: A

10. कौन सा राज्य सार्वजनिक बादल नीति का अनावरण करने वाला पहला राज्य बन सकता है?

A. कर्नाटक
B. गुजरात
C. केरल
D. महाराष्ट्र

Answer: D

11. भारत में सौर ऊर्जा क्षेत्र में सह-वित्त परियोजनाओं के लिए कौन से बैंक ने एमप्लस एनर्जी सॉल्यूशंस के साथ एक समझौता ज्ञापन पर हस्ताक्षर किया?

A. भारतीय स्टेट बैंक
B. यस बैंक
C. पंजाब नेशनल बैंक
D. एचडीएफसी बैंक

Answer: B

12. किस क्रिकेट खिलाड़ी को आईसीसी क्रिकेटर ऑफ द ईयर 2017 नामित किया गया था?

A. एबी डिविलियर्स
B. विराट कोहली
C. स्टीव स्मिथ
D. रोहित शर्मा

Answer: B

13. भारत-इजरायल बिजनेस सम्मेलन की शुरूआत में इजराइल के प्रधान मंत्री कौन-कौन से हैं?

A. मुंबई
B. चेन्नई
C. बिहार
D. हरयाणा

Answer: A

14. प्रदूषण से लड़ने के लिए किस देश ने दुनिया का सबसे बड़ा वायु शोधक बनाया है?

A. इंडिया
B. अमेरिका
C. चीन
D. जापान

Answer: C

Improve your knowledge by practicing daily GK Quiz. Keep visiting our website www.govtjobs.allindiajobs.in for more Gk Questions. GK Quiz 20 January 2018 is very accurate and prepared from latest news.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *