Home / Quiz / GK Quiz Today | Practice GK Quiz 21 January 2018 | Hindi GK Quiz | GK Today

GK Quiz Today | Practice GK Quiz 21 January 2018 | Hindi GK Quiz | GK Today

GK Quiz 21 January 2018, GK Quiz Today: Tired of searching for GK Quiz while preparing for the competitive examinations? If yes, then merely by visiting this page regularly can Wipe Out the Struggles you are facing to collect the Daily Dose of GK Questions.

GK Quiz 21 January 2018

We have seen many people searching endlessly for the Daily Current Affairs, Quiz Questions, GK Current Affairs with Questions and Answers, so here we provide a solution for your problem. In this particular page, we are trying to bundle up all the data we are gathering to help the Aspirants who are trying to crack a Competitive Examination or trying to increase their General Knowledge.

Practice GK Quiz 21 January 2018 – GK Quiz Today

1. How much amount of Solar Development Fund (SDF) will set up by the Union Government for financing solar projects?

A. $350 million
B. $450 million
C. $550 million
D. $650 million

Answer: A

2. Which Union Department signed a MoU with Confederation of Indian Industry for the development of logistics sector?

A. Department of Public Enterprises
B. Department of Consumer Affairs
C. Department of Commerce
D. Department of Expenditure

Answer: C

3. Which entity becomes the first bank-sponsored broking entity to take membership of commodity derivatives exchange, Multi Commodity Exchange of India (MCX)?

A. IDBI Capital Markets Ltd
B. Kotak Securities
C. SBI Cap Securities
D. Axis Securities

Answer: D

4. To provide efficient and hassle-free health services to the public of the state, which state governments launched an online platform, e-Hospital Management Information System?

A. Odisha
B. Rajasthan
C. Haryana
D. Telangana

Answer: A

5. Which initiative launched by the Union Government with a plan to guarantee that Aadhaar data is safe and protected?

A. Cyber Suraksha Bharat Yojna
B. Cyber Surakshit Desh Yojna
C. Cyber Surakshit Bharat Yojna
D. Cyber Suraksha Desh Yojna

Answer: C

6. India is in which place at Indian Football Team in the latest Federation Internationale de Football Association (FIFA) rankings released on January 18, 2018

A. 97
B. 102
C. 107
D. 112

Answer: B

7. Jo Jo White was a famous ________?

A. Cricketer
B. Singer
C. Golf Player
D. Basketball player

Answer: D

Hindi GK Quiz – GK Quiz 21 January 2018

If you are interested to read GK in Hindi, you can do it here at All India Jobs. Practice Hindi GK Quiz to improve your general knowledge. Check and GK Quiz 21 January 2018 and know the answers in Hindi.

8. किस राज्य में एक ब्लॉकचैन अकादमी स्थापित करने जा रही है?

A. तमिलनाडु
B. केरल
C. तेलंगाना
D. आंध्र प्रदेश

Answer: B

9. शीतकालीन ओलंपिक 2018 में कौन से दो राष्ट्र एक एकीकृत ध्वज के तहत मार्च करेंगे?

A. उत्तर और दक्षिण कोरिया
B. इजरायल और फिलिस्तीन
C. ब्रिटेन और आयरलैंड
D. चीन और ताइवान

Answer: A

10. किस राज्य सरकार ने एक एयरोस्पेस और डिफेंस पॉलिसी के साथ बाहर आ गया है?

A. केरल
B. आंध्र प्रदेश
C. तमिलनाडु
D. तेलंगाना

Answer: C

11. कौन सा राज्य सार्वजनिक बादल नीति का अनावरण करने वाला पहला राज्य बन सकता है?

A.केरल
B. कर्नाटक
C. महाराष्ट्र
D. गुजरात

Answer: D

12. सर्वेक्षण से पता चलता है कि किस राष्ट्र के छात्र खेल के समय में व्यस्त हैं?

A. यूके
B. रूस
C. चीन
D. जापान

Answer: C

13. किस राज्य के मुख्यमंत्री ने ‘बालिका सप्ताह’ का शुभारंभ किया है?

A. महाराष्ट्र
B. दिल्ली
C. उत्तर प्रदेश
D. मध्य प्रदेश

Answer: B

14. केंद्रीय सामाजिक न्याय और अधिकारिता मंत्री का नाम है?

A. वी के सिंह
B. गोपीनाथ मुंडे
C. थवार चंद गहलोत
D. चौधरी बिरेंद्र सिंह

Answer: C

Improve your knowledge by practicing daily GK Quiz. Keep visiting our website www.govtjobs.allindiajobs.in for more Gk Questions. GK Quiz 21 January 2018 is very accurate and prepared from latest news.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *