Home / Quiz / Today’s GK Quiz | Practice 18 January 2018 GK Quiz | Hindi GK Quiz | GK Today

Today’s GK Quiz | Practice 18 January 2018 GK Quiz | Hindi GK Quiz | GK Today

18 January 2018 GK Quiz, GK Quiz Today: Tired of searching for GK Quiz while preparing for the competitive examinations? If yes, then merely by visiting this page regularly can Wipe Out the Struggles you are facing to collect the Daily Dose of GK Questions.

16th December 2017 GK Quiz

We have seen many people searching endlessly for the Daily Current Affairs, Quiz Questions, GK Current Affairs with Questions and Answers, so here we provide a solution for your problem. In this particular page, we are trying to bundle up all the data we are gathering to help the Aspirants who are trying to crack a Competitive Examination or trying to increase their General Knowledge.

Practice 18 January 2018 GK Quiz – Today’s GK Quiz

1. Who launched ‘Khelo India’ anthem and mascot of Khelo India School Games?

A. Rajiv Pratap
B. Rajyavardhan Rathore
C. Vijay Goel
D. Harsh Vardhan

Answer: B

2. Name the team to win the 8th Hockey India Sub Junior Men National Championship 2018?

A. Hockey Himachal
B. Assam Hockey
C. Hockey Bhopal
D. Hockey Rajasthan

Answer: B

3. Raghunath Jha was ex-Union minister of State for ________?

A. Labour and Employment
B. Heavy Industries and Public Enterprise
C. Environment, Forest, and Climate Change
D. New and Renewable Energy

Answer: B

4. India became the biggest tourism hub across the globe with how many lakh tourists?

A. 11
B. 12
C. 13
D. 14

Answer: A

5. Name the Prime Minister of Romania who stepped down from the post after his own Social Democrat Party leaders withdrew their support for him following a party debate?

A. Boyko Borisov
B. Viktor Orban
C. Mihai Tudose
D. Pavel Filip

Answer: C

6. In which district of Rajasthan did Prime Minister Narendra Modi lay the foundation stone of an oil refinery on January 16, 2018?

A. Jaisalmer
B. Nagaur
C. Bharatpur
D. Barmer

Answer: D

7. Which bank tied up with the Invoicemart-a digital invoice discounting platform to provide loans to MSMEs associated with large corporates as a TReDS partner?

A. Union Bank of India
B. Bank of Baroda
C. Punjab National Bank
D. State Bank of India

Answer: B

Hindi GK Quiz – 18 January 2018 GK Quiz

If you are interested to read GK in Hindi, you can do it here at All India Jobs. Practice Hindi GK Quiz to improve your general knowledge. Check and 18 January 2018 GK Quiz and know the answers in Hindi.

8. किस राज्य ने एक गैर-बैंकिंग वित्तीय कंपनी (एनबीएफसी) बनाने का निर्णय लिया था?

A. उत्तर प्रदेश
B. गुजरात
C. महाराष्ट्र
D. हरयाणा

Answer: D

9. शंघाई सहयोग संगठन (एससीओ) में कितने सदस्य देश हैं?

A. 8
B. 6
C. 7
D. 9

Answer: A

10. किस साल में भारत का सबसे बड़ा कृषि-जिंस बाजार एनसीडीईएक्स स्थापित हुआ था?

A. 2008
B. 1999
C. 2000
D. 2003

Answer: D

11. भारत की सर्वोच्च न्यायालय के न्यायाधीश के रूप में सीधे तौर पर नियुक्त होने वाले पहले महिला वकील का नाम क्या है?

A. इंदु मल्होत्रा
B. सुजाता वी मनोहर
C. रूमा पाल
D. ज्ञान सुधा मिश्रा

Answer: A

12. निम्नलिखित में से कौन वर्तमान में यूथ के संयुक्त राष्ट्र सचिव-महाधिवक्ता के रूप में कार्य करता है?

A. रामी एज़ेल्डिन रमज़ी
B. प्रमिला पट्टन
C. जयथमा विकरामनायके
D. माइकल कीटिंग

Answer: C

13. किस राज्य में कला और कलाकार पर 12 वीं अंतर्राष्ट्रीय फिल्म महोत्सव का आयोजन किया गया है?

A.तमिलनाडु
B. केरल
C. तेलंगाना
D. ओडिशा

Answer: D

14. किस देश के प्रधान मंत्री ने भू-राजनीतिक सम्मेलन के तीसरे संस्करण का उद्घाटन किया – रायसीना वार्ता 2018?

A. इजराइल
B. कनाडा
C. अफ़ग़ानिस्तान
D. स्वीडन

Answer: A

Improve your knowledge by practicing daily GK Quiz. Keep visiting our website www.govtjobs.allindiajobs.in for more Gk Questions. 18 January 2018 GK Quiz is very accurate and prepared from latest news.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *