Home / Quiz / GK Quiz Today | GK Quiz 13 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK Quiz 13 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today, GK Quiz 13 February 2018: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK Questions on this page to enhance your General Knowledge skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK Questions and Answers here. You can get Daily General Knowledge Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 13 February 2018 in Hindi.

GK Quiz 13 February 2018

Take General Knowledge Quiz 13 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 13 February 2018 – Current Affairs Quiz

1. Who appointed as the new Director-General of Military Operations (DGMO) of the Indian Army?

A. J S Sandhu
B. Anil Chauhan
C. P S Jain
D. A K Bhatt

Answer: B

2. Ministry of Power launched which webpage/ mobile App for the better management of fly ash produced by thermal power plants?

A. MY ASH APP
B. FLY ASH APP
C. ASH TRACK
D. ASH DOC

Answer: C

3. Srihari Natraj. who grabbed the gold medal in 100-meter Backstroke category in swimming at the Khelo India School Games, is from which state?

A. Madhya Pradesh
B. Uttarakhand
C. Maharashtra
D. Karnataka

Answer: D

4. Who appointed as the first independent female director of International Cricket Council (ICC) Board?

A. Naina Lal Kidwai
B. Indra Nooyi
C. Chanda Kochhar
D. Kiran Mazumdar Shaw

Answer: B

5. Which country became the world’s largest producer of solar power?

A. China
B. Japan
C. India
D. USA

Answer: A

6. Asian Para-Cycling Championships 2018 was held in which country?

A. Singapore
B. China
C. Myanmar
D. Japan

Answer: C

7. Michael N Hall, who won 2018 Genome Valley Excellence Award of Telangana is from which country?

A. United States
B. France
C. Switzerland
D. Japan

Answer: C

You can also check: Current Affairs 13 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 13 February 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 13 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. कौन सा देश दुबई के लिए स्रोत बाजार के रूप में शीर्ष स्थान बनाए रखता है 2017 में?

A. पाकिस्तान
B. इंडिया
C. सऊदी अरब
D. इंडोनेशिया

Answer: B

9. मणिपुर उच्च न्यायालय के मुख्य न्यायाधीश बनने वाली पहली महिला कौन है?

A. रूमा पाल
B. मंजूला चेल्लूर
C. अभिलाषा कुमारी
D. ज्ञान सुधा मिश्रा

Answer: C

10. एनपीसीआई के गैर-कार्यकारी अध्यक्ष के रूप में नियुक्त कौन है?

A. बिस्वामोहन महापात्र
B. जॉन फर्नांडो
C. विजय प्रकाश
D. यूसुफ कुरियन

Answer: A

11. 32 वें सूरजकुंड अंतर्राष्ट्रीय शिल्प मेला 2018 में कौन सा देश भागीदार देश है?

A. उज़्बेकिस्तान
B. तुर्कमेनिस्तान
C. ओमान
D. किर्गिज़स्तान

Answer: D

12. हाल ही में भारत ने फिलिस्तीन के साथ कितने समझौता किए?

A. 4
B. 5
C. 6
D. 10

Answer: C

13. अस्गबाट समझौते में कौन सा देश हाल ही में शामिल हुआ है?

A. इंडिया
B. चीन
C. इजराइल
D. इराक

Answer: A

14. किस केन्द्रीय मंत्री का उद्घाटन प्रथम भाषा में अपनी तरह का संस्कृत केंद्र हुआ?

A. श्री राजनाथ सिंह
B. श्री अरुण जेटली
C. श्री सुरेश मेनन
D. श्री विजय प्रकाश

Answer: A

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions on Current Affairs Quiz can check and practice at All India Jobs portal. You can take 13 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *