Home / Quiz / GK Quiz Today | GK Quiz 14 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK Quiz 14 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today, GK Quiz 14 February 2018: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK Questions on this page to enhance your General Knowledge skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK Questions and Answers here. You can get Daily General Knowledge Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 14 February 2018 in Hindi.

GK Quiz 14 February 2018

Take General Knowledge Quiz 14 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 14 February 2018 – Current Affairs Quiz

1. In which city, the World Government Summit is held?

A. Riyadh
B. New Delhi
C. Dubai
D. Jerusalem

Answer: C

2. Which Indian who leaves in America elected as the Vice Chairman of the US-India Strategic and Partnership Forum (USISPF)?

A. Mukesh Jha
B. Suresh Singh
C. Shantanu Narayen
D. Sayak Banerjee

Answer: C

3. The National Productivity Week is observed on _____?

A. February 10-16
B. February 12-18
C. February 14-20
D. February 8-14

Answer: B

4. Who inaugurated first ever kind of spoken Sanskrit center?

A. Prime Minister, Narendra Modi
B. Vice President, M. Venkaiah Naidu
C. President, Ram Nath Kovind
D. Union Home Minister, Rajnath Singh

Answer: D

5. Which company earns 10 percent stake in UAEs Zakum oilfield?

A. ONGC
B. SAIL
C. NTPC
D. TERI

Answer: A

6. As per New World Wealth reports, which city is the 12th richest city in the world?

A. Chennai
B. Mumbai
C. Bangalore
D. New Delhi

Answer: B

7. Who appointed as new Inspector General of Police (IGP) Kashmir Range?

A. Munir Ahmad Khan
B. Rajendra Ramrao Nimbhorkar
C. Swayam Prakash Pani
D. Ashok Ambre

Answer: C

You can also check: Current Affairs 14 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 14 February 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 14 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. राष्ट्रीय शतरंज चैंपियनशिप के 13 वें संस्करण को अंधा में किसने जीता?

A. जीएम मार्सिन तज़बीर
B. किशन गंगोली
C. दर्पण इराणी
D. चारुदट्टा जाधव

Answer: A

9. माइक्रोसॉफ्ट के सीईओ कौन है?

A. लेरी पेज
B. सत्य नडाला
C. सर्गी ब्रिन
D. सुंदर पिचाई

Answer: B

10. इटली-भारत बुक मार्क का कितने सालों से सालाना शुरू हुआ?

A. 58 साल
B. 65 साल
C. 70 साल
D. 48 साल

Answer: C

11. निम्न स्थान पर से कौन सा श्रीलंका के निकट स्थित है?

A. तूतीकोरिन
B. पॉइंट कैलीमेरे
C. केप कोमोरिन
D. धनुषकोडी

Answer: D

12. कौन भारत का पहला एवर हाइवे कैपेसिटी मैनुअल जारी करता है?

A. श्री अरुण जेटली
B. श्री नितिन गडकरी
C. श्री विग्नेश गुप्ता
D. श्री नरेश गुप्ता

Answer: B

13. अंतरराष्ट्रीय मुद्रा कोष के प्रमुख कौन है (आईएमएफ)?

A. टिम कुक
B. थॉमस फिजराल्ड़
C. क्रिस्टीन लैगार्डे
D. कैरोलीन विलियम्स

Answer: C

14. चीन के लिए एलपीजीए टूर के पहले भारतीय गोल्फ खिलाड़ी कौन हैं?

A. गौरव घी
B. अर्जुन अटवाल
C. शिव कपूर
D. शर्मिला निकोललेट

Answer: D

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions on Current Affairs Quiz can check and practice at All India Jobs portal. You can take 14 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *