Home / Quiz / GK Quiz Today | GK Quiz 7 February 2018 | Hindi GK Quiz | General Knowledge Questions

GK Quiz Today | GK Quiz 7 February 2018 | Hindi GK Quiz | General Knowledge Questions

GK Quiz Today, GK Quiz 7 February 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and Answers and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 7 February 2018 in Hindi.

GK Quiz 7 February 2018

Take General Knowledge Quiz 7 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 7 February 2018 – Current Affairs Quiz

1. David L. Goldfein is Air Force chief General officer for which country?

A. USA
B. South Africa
C. Iran
D. Australia

Answer: A

2. Which of the following team won the 8th Hockey India Senior Women National Championship 2018 (B Division)?

A. Steel Plant Sports Board
B. Kerala Hockey
C. Central Reserve Police Force
D. Bengaluru Hockey Association

Answer: C

3. Which leader to visit Palestine, Oman UAE for 4 days on February 9?

A. Shri Ramesh Gupta
B. Shri Arun Jaitley
C. Shri Narendra Modi
D. Shri Prakash Javadekar

Answer: C

4. What is the theme of 9 days Kala Ghoda Arts Festival (KGAF) 2018 which began in Mumbai on February 3?

A. Mumbai Crow
B. Dancing Girl
C. Electric Horse
D. Hara Ghoda

Answer: D

5. To control pollution level of River Sal in Goa, how much amount sanctioned by the government of India?

A. Rs 61.7 crore
B. Rs 60.8 crore
C. Rs 62.9 crore
D. Rs 63.6 crore

Answer: A

6. According to the Official World Golf Ranking (OWGR) re[ports, who become the highest ranked Indian golfer in the world?

A. Shubhankar Sharma
B.Gaganjeet Bhullar
C.Anirban Lahiri
D.Shiv Kapur

Answer: A

7. Hukum Singh was MP from which Lok Sabha constituency of Uttar Pradesh?

A. Saharanpur
B. Rampur
C. Kairana
D. Ghaziabad

Answer: C

You can also check: Current Affairs 7 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 7 February 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 7 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. संयुक्त राष्ट्र विकास साझेदारी निधि में किस देश ने $ 1 मिलियन का योगदान दिया है?

A. दक्षिण अफ्रीका
B. पाकिस्तान
C. इंडिया
D. ईरान

Answer: C

9. पुरुषों की एकल वर्ग में 2018 इंडियन ओपन (बैडमिंटन) को किसने जीता?

A. एंडर्स एंटोनसेन
B. श्रीकांत किदंबी
C. चोउ तिएन चेन
D. शि यूकी

Answer: D

10. भारती टेलीकॉम में इंटरनेशनल कंपनी सिंगटेल में कितने करोड़ रुपये थे?

A. 3500
B. 2649
C. 4500
D. 5689

Answer: B

11. साइप्रस के राष्ट्रपति चुनाव किसने जीता?

A. चारिस जोरगीअड़ेस
B. निकोस अनास्तासीएड्स
C. हैरिस जॉर्जीएड्स
D. स्टावरोस मालास

Answer: B

12. किस समझौते के लिए आईबीएआई साइंस परियोजना करार विश्व बैंक के साथ?

A. नीमच सोलर पावर प्लांट
B. यमुना एक्सप्रेसवे
C. गिफ्ट सिटी, गुजरात
D. जल मार्ग विकास परियोजना

Answer: D

13. भारत के केंद्रीय प्रदूषण नियंत्रण बोर्ड (सीपीसीबी) के अध्यक्ष कौन हैं?

A. ए बी अकोलकर
B. अनुराग श्रीवास्तव
C. एस पी सिंह परिहार
D. शशि कंट शर्मा

Answer: C

14. किस देश ने छोटे से रॉकेट की शुरुआत की, जो कक्षा में टिनी सैटेलाइट का इस्तेमाल करे?

A. जापान
B. चीन
C. दक्षिण अफ्रीका
D. पाकिस्तान

Answer: A

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 7 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *