Home / Quiz / GK Quiz Today | GK Quiz 8 February 2018 | Hindi GK Quiz | General Knowledge Questions

GK Quiz Today | GK Quiz 8 February 2018 | Hindi GK Quiz | General Knowledge Questions

GK Quiz Today, GK Quiz 8 February 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and Answers and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 8 February 2018 in Hindi.

GK Quiz 8 February 2018

Take General Knowledge Quiz 8 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 8 February 2018 – Current Affairs Quiz

1. To store which food grain, the Union Government is planning to build silos in some of the key states?

A. Rice
B. Wheat
C. Maize
D. Barley

Answer: A

2. Nirmala Sitharaman is the Union Minister of which of the following department?

A. Railways
B. Education
C. Defence
D. Foreign

Answer: C

3. Google India launched which online security campaign to safeguard internet users?

A. #SecureInternetKiya
B. #OnlineSecurityKiya
C. #InternetSafetyKiya
D. #SecurityCheckKiya

Answer: D

4. In which state, the Ghodazari Wildlife Sanctuary (GWS) to come up?

A. Tamil Nadu
B. Maharashtra
C. Odisha
D. Karnataka

Answer: B

5. Which country successfully launched the world’s smallest rocket ‘ S-520 rocket’ to carry a small satellite into orbit?

A. China
B. Japan
C. Australia
D. South Africa

Answer: B

6. Actress Lakshmi Devi, who passed away recently is from which industry?

A. Tamil
B. Malayalam
C. Kanada
D. Telugu

Answer: D

7. Chhatrapati Shivaji Maharaj International airport of Mumbai have how many flights on run away in 24 hours?

A. 982
B. 980
C. 975
D. 999

Answer: B

You can also check: Current Affairs 8 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 8 February 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 8 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. फेडरल रिजर्व के 16 वें अध्यक्ष के रूप में शपथ ली गई है?

A. जेरोम एच पॉवेल
B. रान्डल क्वार्ले
C. जॉन विलियम्स
D. डेविड जेम्स

Answer: A

9. बनारस हिंदू विश्वविद्यालय (बीएचयू) के नए उपाध्यक्ष को किसने नियुक्त किया?

A. नीरज त्रिपाठी
B. बी ए चोपड़े
C. कुलदीप मेहता
D. अजय सिंह

Answer: B

10. किस राज्य सरकार और ओला नदी टैक्सी सेवा के लिए समझौता ज्ञापन?

A. केरल
B. असम
C. तमिलनाडु
D. आंध्र प्रदेश

Answer: B

11. फ्रांस के राष्ट्रपति कौन हैं?

A. ममनून हुसैन
B. इमॅन्यूएल मैक्रॉन
C. शिन्ज़ो अबे
D. माइकल टेमेर

Answer: B

12. विश्व में सर्वश्रेष्ठ भारतीय गोल्फर कौन बनता है?

A. गौरव शि
B. शिव कपूर
C. शुभंकर शर्मा
D. ऋषि नारायण

Answer: C

13. कर्नाटक के मुख्यमंत्री कौन हैं?

A. सिद्धारमैया
B. चंद्रबाबू नायडू
C. सरबानंद सोनोवाल
D. रमन सिंह

Answer: A

14. किस देश वायु सेना के प्रमुख जनरल डेविड एल। गोल्डफीन तेजस विमान को मक्खी करते हैं?

A. अमेरीका
B. दक्षिण अफ्रीका
C. ईरान
D. ऑस्ट्रेलिया

Answer: A

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 8 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *