Home / Quiz / GK Quiz Today | GK Quiz 10 February 2018 | Hindi GK Quiz | General Knowledge Questions

GK Quiz Today | GK Quiz 10 February 2018 | Hindi GK Quiz | General Knowledge Questions

GK Quiz Today, GK Quiz 10 February 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and Answers and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 10 February 2018 in Hindi.

GK Quiz 10 February 2018

Take General Knowledge Quiz 10 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 10 February 2018 – Current Affairs Quiz

1. In hich city, the Fifth South Asia Region Public Procurement Conference was organized?

A. New Delhi
B. Bihar
C. Tamil Nadu
D. Kerala

Answer: A

2. Which state to become the first state to have Transgender Welfare Board?

A. Karnataka
B. Goa
C. Maharashtra
D. Andhra Pradesh

Answer: C

3. With which internet company, NCERT has collaborated to teach students about digital safety?

A. TCS
B. Microsoft
C. Google
D. Facebook

Answer: C

4. As per Prime Minister’s Research Fellows scheme, every year how many meritorious students of B. Tech and M. Tech to get the fellowship?

A. 1000
B. 2000
C. 2500
D. 3000

Answer: A

5. Gali Muddu Krishnama Naidu was a famous _____?

A. Athlete
B. Politician
C. Singer
D. Actor

Answer: B

6. Who released its First-Ever Cryptocurrency Rich List?

A. CEO Magazine World
B. Business India
C. Business Today
D. Forbes

Answer: D

7. Name the first person who becomes the first female cricketer in the world to take 200 wickets in One-Day Internationals (ODI)?

A. Anjum Chopra
B. Veda Krishnamurthy
C. Smriti Mandhan
D. Jhulan Goswami

Answer: D

You can also check: Current Affairs 10 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 10 February 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 10 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. फिलिस्तीन, संयुक्त अरब अमीरात, ओमान की 4 दिवसीय यात्रा पर शुरूआत किसने की?

A. श्री नरेंद्र मोदी
B. श्री अरुण जेटली
C. श्री रमेश गुप्ता
D. श्री प्रकाश जावड़ेकर

Answer: A

9. अप्रैल 2016 में कौन से राज्य 7 वें वार्षिक भारतीय गोल्फ़ एक्सपो की मेजबानी करेगा?

A. हरयाणा
B. महाराष्ट्र
C. कर्नाटक
D. राजस्थान

Answer: C

10. हाल ही में किसने पहली बार चैट आधारित नौकरी खोज ऐप लॉन्च किया?

A. अमेजन डॉट कॉम
B. नौकरी डॉट कॉम
C. एम्पज़िल्ला
D. टाइम्स जॉब डॉट कॉम

Answer: C

11. बरमूडा की राजधानी क्या है?

A. किन्टाल
B. हवाना
C. नासाउ
D. हैमिल्टन

Answer: D

12. कौन सा कंपनी पहले हॉक-आई फ्लाइट को स्वदेशी रीयल टाइम ऑपरेटिंग सिस्टम (आरटीओएस) विकसित करती है?

A. हिंदुस्तान एयरोनॉटिक्स लिमिटेड
B. स्पाइसजेट।
C. इंडिगो
D. जाओ एयर

Answer: A

13. किस राज्य ने पहली बार पेलिकन बर्ड फेस्टिवल -2018 की मेजबानी की?

A. गोवा
B. आंध्र प्रदेश
C. जम्मू
D. उत्तर प्रदेश

Answer: B

14. किस राज्य के मुख्यमंत्री Rhododendron पार्क के लिए फाउंडेशन स्टोन देता है?

A. तमिलनाडु
B. बिहार
C. केरल
D. अरुणाचल प्रदेश

Answer: D

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 10 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *