Home / Quiz / GK Quiz Today | GK Quiz 15 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK Quiz 15 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today, GK Quiz 15 February 2018: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK Questions on this page to enhance your General Knowledge skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK Questions and Answers here. You can get Daily General Knowledge Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 February 2018 in Hindi.

GK Quiz 15 February 2018

Take General Knowledge Quiz 15 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 15 February 2018 – Current Affairs Quiz

1. Who takes charge as new Inspector General of Police (IGP), Kashmir Range?

A. Munir Ahmad Khan
B. Rajendra Ramrao Nimbhorkar
C. Swayam Prakash Pani
D. Ashok Ambre

Answer: C

2. Which country is going to host the 8th edition of Theatre Olympics?

A. India
B. United States
C. Russia
D. Japan

Answer: A

3. as part of the ‘Pradhan Mantri Gram Sadak Yojna’ scheme, the central government preponed the deadline of connecting all villages through a road network 2022 to which year?

A. 2021
B. 2020
C. 2019
D. 2018

Answer: C

4. In which city, the World Government Summit is held?

A. Riyadh
B. New Delhi
C. Dubai
D. Jerusalem

Answer: C

5. Musician Johann Johannsson, who won an Acclaimed award is from which country?

A. Germany
B. Iceland
C. United Kingdom
D. Spain

Answer: B

6. Which of the following filmmaker selected to be awarded the inaugural ‘Raj Kapoor Award for Excellence in Cinema’?

A. S. S. Rajamouli
B. Kabir Khan
C. Shyam Benegal
D. Ramesh Sippy

Answer: D

7. Which firm received the non-banking financial company (NBFC) license by the Reserve Bank of India (RBI) to distribute loan for skill development?

A. AMW Finance Limited
B. Eduvanz Financing Private Limited
C. Agriuniver Invatrade Pvt Ltd
D. Alpari Forex (India) Pvt. Ltd

Answer: B

You can also check: Current Affairs 15 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 15 February 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 15 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. हाल ही में सीएसआर पर किस शहर का 12 वीं अंतर्राष्ट्रीय सम्मेलन हुआ था?

A. नई दिल्ली
B. बेंगलुरु
C. चेन्नई
D. हैदराबाद

Answer: A

9. कौन अफ्रीकी नेतृत्व में उपलब्धि के लिए 2018 इब्राहिम पुरस्कार से सम्मानित हुआ?

A. हिफ़िकपुन्ने पोम्म्बा
B. पेड्रो पियर्स
C. जोकिम चिसानो
D. एलेन जॉनसन सिरलफ

Answer: D

10. कौन सा देश दुनिया का सबसे ऊंचा होटल ‘गेवोरा’ खुलता है?

A. ऑस्ट्रेलिया
B. उत्तरी अमेरिका
C. दक्षिण अफ्रीका
D. दुबई

Answer: D

11. संयुक्त अरब अमीरात के जैकम ऑयलफील्ड में किस कंपनी को 10 प्रतिशत हिस्सेदारी हासिल है?

A. टेरी
B. सेल
C. एनटीपीसी
D. ओएनजीसी

Answer: A

12. 12 फरवरी को कौन सा दिन मनाया जाता है?

A. सान्रेमो संगीत महोत्सव
B. राष्ट्रीय उत्पादकता दिवस
C. अग्नि उत्सव
D. चीनी लालटेन उत्सव

Answer: B

13. दुनिया में सबसे अमीर आदमी कौन है?

A. बिल गेट्स
B. वारेन बफेट
C. जेफ बेजोस
D. मुकेश अंबानी

Answer: C

14. यूनानी चिकित्सा पर कौन सा शहर अंतर्राष्ट्रीय सम्मेलन आयोजित हुआ?

A. हैदराबाद
B. चेन्नई
C. नई दिल्ली
D. सिकंदराबाद

Answer: C

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions on Current Affairs Quiz can check and practice at All India Jobs portal. You can take 15 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *