Home / Quiz / GK Quiz Today | GK Quiz 16 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK Quiz 16 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today, GK Quiz 16 February 2018: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK Questions on this page to enhance your General Knowledge skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK Questions and Answers here. You can get Daily General Knowledge Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 16 February 2018 in Hindi.

GK Quiz 16 February 2018

Take General Knowledge Quiz 16 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 16 February 2018 – Current Affairs Quiz

1. N Korea and S Korea participated together in which sport at Winter Olympics 2018?

A. Cricket
B. Ice Hockey
C. Basketball
D. Badminton

Answer: B

2. According to RBI, within how many days bank’s exposures exceeds ₹2,000 crore should take a resolution plan must be implemented?

A. 90
B. 100
C. 120
D. 180

Answer: D

3. Which of the following country is going to host the 8th edition of Theatre Olympics 2018?

A. Russia
B. Brazil
C. India
D. China

Answer: C

4. how many megawatts will State-run NTPC supply to power-starved Bangladesh?

A. 300 MW
B. 200 MW
C. 100 MW
D. 400 MW

Answer: A

5. Muzaffar Hussain, the noted writer and journalist, is from which state?

A. Uttar Pradesh
B. Kerala
C. Goa
D. Madhya Pradesh

Answer: D

6. Which country is running out of warships?

A. India
B. Germany
C. Japan
D. US

Answer: B

7. Who appointed as Head of TV News in DD News?

A. Abhijit Majumder
B. Krishna Swami
C. Siddharth Zarabi
D. Chandrasen Mukheerji

Answer: C

You can also check: Current Affairs 16 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 16 February 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 16 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. किस राज्य को मोडिकारे से ऑप्ट आउट करना पहला राज्य बन गया है?

A. केरल
B. तमिलनाडु
C. पश्चिम बंगाल
D. आंध्र प्रदेश

Answer: C

9. आईएमएफ के प्रमुख कौन है?

A. एंटोनियो जीटरस
B. सुई ची
C. क्रिस्टीन लैगार्डे
D. मेहबूबा मुफ्ती

Answer: C

10. कौन सा बैंक इस मार्च अंत तक दक्षिण अफ्रीका से बाहर निकल सकता है?

A. देना बैंक
B. बैंक ऑफ बड़ौदा
C. आंध्रा बैंक
D. फेडरल बैंक

Answer: B

11. नीयफु रियो किस राज्य का मुख्यमंत्री है?

A. मिजोरम
B. नगालैंड
C. मणिपुर
D. त्रिपुरा

Answer: B

12. कौन से ऐप की भर्ती प्रक्रिया को कम करने के लिए शेड्यूलर सुविधा लॉन्च की जाती है?

A. लिंक्ड इन
B. व्हाट्सप्प
C. फेसबुक
D. इंस्टाग्राम

Answer: A

13. किस राज्य का मुख्यमंत्री भारत में सबसे अमीर है?

A. तेलंगाना
B. गुजरात
C. आंध्र प्रदेश
D. उत्तर प्रदेश

Answer: C

14. भारत का पहला ऑनलाइन रेडियो स्टेशन का नाम क्या है?

A. रेडियो भरत
B. रेडियो उमांग
C. मान की बात
D. अखिल भारतीय रेडियो

Answer: B

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions on Current Affairs Quiz can check and practice at All India Jobs portal. You can take 16 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *