Home / Quiz / GK Quiz Today | GK Quiz 17 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK Quiz 17 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today, GK Quiz 17 February 2018: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK Questions on this page to enhance your General Knowledge skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK Questions and Answers here. You can get Daily General Knowledge Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 17 February 2018 in Hindi.

GK Quiz 17 February 2018

Take General Knowledge Quiz 17 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 17 February 2018 – Current Affairs Quiz

1. In which city India-Russia Agriculture Business Summit 2018 was organized?

A. New Delhi
B. Pune
C. Bhopal
D. Jaipur

Answer: A

2. In which city, the world’s first autonomous pods launched?

A. Berlin
B. Dubai
C. Paris
D. New York

Answer: B

3. Which Small Finance Bank unveiled an interactive digital savings account recently with the name SelfeSavings?

A. Utkarsh Small Finance Bank
B. Equitas Small Finance Bank
C. AU Small Finance Bank
D. Ujjivan Small Finance Bank

Answer: B

4. Which team won the 23rd edition of the Senior Women’s National Football Championship?

A. Assam
B. Haryana
C. Manipur
D. Tamil Nadu

Answer: D

5. Who appointed as India’s new Ambassador to Brazil?

A. Ashok Das
B. Rajiv Mehra
C. Sumit Gupta
D. Saurabh Mehta

Answer: A

6. Which country clinches silver at Asian Games basketball test event?

A. South Africa
B. China
C. England
D. India

Answer: D

7. Who is Odisha’s first female filmmaker who passed away recently?

A. Sai Paranjpye
B. Kalpana Lajmi
C. Reema Kagti
D. Parbati Ghose

Answer: D

You can also check: Current Affairs 17 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 17 February 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 17 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. भारत का पहला रेडियो उत्सव किस शहर में आयोजित किया जा रहा है?

A. बिहार
B. हैदराबाद
C. नई दिल्ली
D. त्रिवेंद्रम

Answer: C

9. ओमकारेश्वर बांध किस मध्य प्रदेश में बनाई गई है?

A. सान
B. नर्मदा
C. चंबल
D. ताप्ती

Answer: B

10. किसने अरुणाचल प्रदेश में तीन प्रमुख परियोजनाएं शुरू कीं?

A. श्री नरेंद्र मोदी
B. श्री प्रकाश जावड़ेकर
C. श्री प्रकाश कुमार
D. श्री जितिन सिंह

Answer: A

11. कौन सा देश विश्व सतत विकास शिखर सम्मेलन – 2018 की मेजबानी करेगा?

A. दक्षिण अफ्रीका
B. नेपाल
C. ब्राज़िल
D. इंडिया

Answer: D

12. किस कंपनी से भेल बैग 560 करोड़ का आदेश दे रहे हैं?

A. बी एच ई एल
B. एनटीपीसी
C. इसरो
D. अशोक लीलैंड

Answer: B

13. नेपाल के नए प्रधान मंत्री के रूप में किसने शपथ ली है?

A. सुशील कोइराला
B. शेर बहादुर देउबा
C. केपी शर्मा ओली
D. खिल राज रेग्मी

Answer: C

14. किस राज्य ने पहली बार वरिष्ठ महिला राष्ट्रीय फुटबॉल चैम्पियनशिप जीती थी?

A. केरल
B. तमिलनाडु
C. बिहार
D. कर्नाटक

Answer: B

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions on Current Affairs Quiz can check and practice at All India Jobs portal. You can take 17 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *