GK Quiz Today | GK Quiz 20 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today, GK Quiz 20 February 2018: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK Questions on this page to enhance your General Knowledge skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK Questions and Answers here. You can get Daily General Knowledge Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 20 February 2018 in Hindi.

GK Quiz 20 February 2018

Take General Knowledge Quiz 20 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 20 February 2018 – Current Affairs Quiz

1. At ‘DHL Global Connectedness Index 2016’, India is in which place?

A. 78
B. 62
C. 55
D. 81

Answer: A

2. Who is Odisha’s first female filmmaker?

A. Sai Paranjpye
B. Kalpana Lajmi
C. Reema Kagti
D. Parbati Ghose

Answer: D

3. In which city, the Commonwealth Parliamentary Association (CPA) Conference 2018 was held?

A. Jaipur
B. Patna
C. New Delhi
D. Hyderabad

Answer: B

4. BHEL Bags Rs 560 Crore Order from which company?

A. NTPC
B. BHEL
C. ISRO
D. Ashok Leyland

Answer: A

5. Who is the author of ‘The Dairy Of Domestic Diva’ book?

A. Sonali Bendre
B. Twinkle Khanna
C. Shilpa Shetty
D. Anu Agarwal

Answer: C

6. What is the objective of anti-narcotics scheme?

A. Rehabilitation of drug addicts
B. Controlling the interstate and cross-border drug trafficking
C. Strict enforcement of laws related to drug abuse prevention
D. Making India a drug free country.

Answer: B

7. In which state, Indian Institute of Engineering Science and Technology (IIEST) is located?

A. Maharashtra
B. West Bengal
C. Haryana
D. Telangana

Answer: B

You can also check: Current Affairs 20 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 20 February 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 20 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. हाल ही में 6 वें भारत क्षेत्र सीपीए सम्मेलन का उद्घाटन किसने किया?

A. श्रीमती लक्ष्मी मेनन
B. श्रीमती सुमित्रा महाजन
C. श्रीमती सुष्मा स्वराज
D. श्रीमती देवी स्वराज

Answer: B

9. नाबार्ड की अधिकृत शेयर पूंजी क्या है?

A. 50,000 करोड़ रुपये
B. 10,000 करोड़ रुपये
C. 20,000 करोड़ रुपये
D. 30,000 करोड़ रुपये

Answer: D

10. कौन सा देश महिलाओं को बिना अनुमति के व्यवसाय शुरू करने की अनुमति देता है?

A. सऊदी अरब
B. पाकिस्तान
C. डेनमार्क
D. इंडोनेशिया

Answer: A

11. रंगानदी बांध किस राज्य में स्थित है?

A. पंजाब
B. अरुणाचल प्रदेश
C. हिमाचल प्रदेश
D. जम्मू और कश्मीर

Answer: B

12. हाल ही में यूके के प्राकृतिक इतिहास संग्रहालय में एमओयू कौन लगाता है?

A. सरकारी वनस्पति उद्यान
B. कृषि बागवानी सोसाइटी ऑफ इंडिया
C. भारत के वनस्पति सर्वेक्षण
D. लॉयड के बॉटनिकल गार्डन

Answer: C

13. किस देश के राष्ट्रपति ने हाल ही में भारत का दौरा किया?

A. ईरान
B. ऑस्ट्रेलिया
C. पाकिस्तान
D. इंडोनेशिया

Answer: A

14. किस देश ने द्विपक्षीय संबंधों को बढ़ावा देने के लिए भारत के साथ 9 समझौता ज्ञापनों पर हस्ताक्षर किए?

A. ईरान
B. पाकिस्तान
C. सऊदी अरब
D. इंडोनेशिया

Answer: A

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions on Current Affairs Quiz can check and practice at All India Jobs portal. You can take 20 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hema

​Web Developer


All India Jobs was a great help for me to find my dream job.



All rights reserved - allindiajobs.in. Privacy Policy - Disclaimer