Home / Quiz / GK Quiz Today | GK Quiz 21 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK Quiz 21 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today, GK Quiz 21 February 2018: Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs on this page to improve your General Knowledge skills. Today’s GK Questions that we provide are very accurate. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK Questions and Answers and Daily GK Questions here. You can get Daily General Knowledge Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 21 February 2018 in Hindi.

GK Quiz 21 February 2018

Take General Knowledge Quiz 21 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 21 February 2018 – Current Affairs Quiz

1. World Environment Day 2018 is hosted by which country?

A. India
B. Pakistan
C. Saudi Arabia
D. North America

Answer: A

2. In which city three days World Congress on Information Technology inaugurated?

A. New Delhi
B. Hyderabad
C. Bangalore
D. Ahmedabad

Answer: B

3. Who among the given has become the first Indian fast bowler to take five-wicket in each of the three formats of the game?

A. Jasprit Bumrah
B. Bhuvneshwar Kumar
C. Mohammed Shami
D. Ishant Sharma

Answer: B

4. Who launches Area Development Plan worth Rs 1,918 Crore for Punjab state?

A. ONGC
B. Ashok Leyland
C. NABARD
D. Reliance Communications

Answer: B

5. In which city, the National Banana Festival 2018 is held?

A. Hyderabad
B. Kochi
C. Bhubaneswar
D. Thiruvananthapuram

Answer: D

6. Which city is going to have first ever Artificial Intelligence Centre in India?

A. Mumbai
B. Kolkata
C. New Delhi
D. Visakhapatnam

Answer: A

7. Who appointed as a brand ambassador for the upcoming T20 Mumbai League?

A. Virender Sehwag
B. Sourav Ganguly
C. Rahul Dravid
D. Sachin Tendulkar

Answer: D

8. Gundu Hanumantha Rao who passed away recently is from which field?

A. Politics
B. Law
C. Film Industry
D. Science

Answer: C

9. In which district of Madhya Pradesh, the 44th Khajuraho Dance Festival 2018 to held?

A. Ujjain
B. Chhatarpur
C. Sagar
D. Singrauli

Answer: B

10. Who is going to takes charge as new Chairman of the Indian Council of Historical Research (ICHR)?

A. Arvind P. Jamkhedkar
B. Achala Moulik
C. Shereen Ratnagar
D. P. V. Parabrahma Sastry

Answer: A

You can also check: Current Affairs 21 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 21 February 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 21 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

11. किस कंपनी ने भारत में अपनी पहली खाद्य रिटेल सेवा लॉन्च की?

A. फ्लिपकार्ट
B. अमेज़न
C. स्नैपडील
D. क्लब फैक्टरी

Answer: B

12. भारतीय विज्ञान और प्रौद्योगिकी संस्थान (IIEST) किस राज्य में स्थित है?

A. पश्चिम बंगाल
B. महाराष्ट्र
C. हरयाणा
D. तेलंगाना

Answer: A

13. कौन सा मंत्री ऑस्ट्रेलिया में ग्लोबल डिजिटल हेल्थ पार्टनरशिप शिखर सम्मेलन को संबोधित करते हैं?

A. रक्षा मंत्रालय
B. विदेश मंत्रालय
C. दूरसंचार मंत्रालय
D. स्वास्थ्य मामलों के मंत्रालय

Answer: D

14. हाल ही में यूके के प्राकृतिक इतिहास संग्रहालय में एमओयू कौन लगाता है?

A. भारत के वनस्पति सर्वेक्षण
B. कृषि बागवानी सोसाइटी ऑफ इंडिया
C. सरकारी वनस्पति उद्यान
D. सरकारी वनस्पति उद्यान

Answer: A

15. किस बैंक ने आईएफसी को सस्ती हाउसिंग के लिए $ 800 एमएन उठाया था?

A. भारतीय स्टेट बैंक
B. कैनरा बैंक
C. पंजाब नेशनल बैंक
D. संघीय बैंक

Answer: C

16. कौन सा बैंक अपने ग्लोबल एनआरआई सेंटर (जीएनसी) को कोच्ची में लॉन्च करेगा?

A. यूको बैंक
B. देना बैंक
C. भारतीय स्टेट बैंक
D. यूनाइटेड बैंक ऑफ इंडिया

Answer: C

17. कौन सा वर्ष के ‘स्टार्टअप ऑफ द ईयर’ 2017 के रूप में मान्यता प्राप्त है?

A. मिल्कबास्केट
B. बीआई ग्राफिक्स
C. SutraHR
D. एसएक्सएसडब्ल्यू एक्सेलेरेटर प्रोग्राम

Answer: A

18. 2018 रॉटरडैम ओपन के फाइनल जीतने के लिए खिलाड़ी का नाम क्या है?

A. अलेक्जेंडर ज़ेरेव
B. रोजर फ़ेडरर
C. ग्रिगर दिमित्राव
D. ग्रिगर दिमित्राव

Answer: B

19. वेलेयणी देवी मंदिर किस राज्य में स्थित है?

A. कर्नाटक
B. तमिलनाडु
C. केरल
D. ओडिशा

Answer: C

20. बुल्गारिया की मुद्रा क्या है?

A. लेव
B. दीनार
C. यूरो
D. पौंड

Answer: A

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions on Current Affairs Quiz can check and practice at All India Jobs portal. You can take 21 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *