Home / Quiz / GK Quiz Today | GK Quiz 25 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK Quiz 25 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today, GK Quiz 25 February 2018: Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs on this page to improve your General Knowledge skills. Today’s GK Questions that we provide are very accurate. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK Questions and Answers and Daily GK Questions here. You can get Daily General Knowledge Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 25 February 2018 in Hindi.

GK Quiz 25 February 2018

Take General Knowledge Quiz 25 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 25 February 2018 – Current Affairs Quiz

1. Who set a national record in the 63kg women’s category at the 33rd Women Senior National Weightlifting Championships?

A. Amandeep Kaur
B. S Thasana Chanu
C. Karnam Malleswari
D. Rakhi Halder

Answer: D

2. In which city India and China discuss border issues?

A. Kolkata
B. New Delhi
C. Hyderabad
D. Bangalore

Answer: B

3. From which Indian monument, cultural extravaganza “2018 Bharat Parv” is to organize?

A. India Gate
B. Jantar Mantar
C. Red Fort
D. Gateway of India

Answer: C

4. Which state government to set up Heritage Cabinet to preserve the relics and monuments across the state?

A. Madhya Pradesh
B. Odisha
C. Assam
D. Goa

Answer: B

5. In India, the 2018 National Girl Child Day (NGCD) is celebrated on which of the following date?

A. January 24
B. January 25
C. January 23
D. January 26

Answer: A

6. Which state chief minister launched skill development training centers across the state?

A. Tami Nadu
B. Kerala
C. Odisha
D. Assam

Answer: D

7. Which Bollywood personality honored with the 24th Crystal Award at the World Economic Forum (WEF-2018) recently?

A. Deepika Padukone
B. Aamir Khan
C. Shah Rukh Khan
D. Priyanka Chopra

Answer: C

8. In which state, Alappuzha lanched top 5 global cities to manage solid waste successfully?

A. Goa
B. Kerala
C. Tami Nadu
D. Odisha

Answer: A

9. As per latest PwC 21st CEO Survey 2018, which country got the top spot for global investment?

A. United Kingdom
B. Japan
C. United States
D. India

Answer: C

10. In which state, Eastern India’s first compressed natural gas for scooters has launched/

A. Assam
B. Manipur
C. Odisha
D. Nagaland

Answer: C

You can also check: Current Affairs 25 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 25 February 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 25 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

11. चेन्नई में अम्मा टू-व्हीलर योजना को किससे शुरू करना चाहिए?

A. श्री नरेंद्र मोदी
B. श्री रमेश कुमार
C. श्री अरुण जेटली
D. श्री दिनेश कार्तिक

Answer: A

12. ब्रैकिशवॉटर एक्वाकल्चर के केन्द्रीय संस्थान (सीआईबीए) किस शहर में स्थित है?

A. कोलकाता
B. नई दिल्ली
C. हैदराबाद
D. चेन्नई

Answer: D

13. किस बैंक ने एनबीएफसी के लिए लोकपाल योजना शुरू की थी?

A. कोटक महिंद्रा बैंक
B. भारतीय रिजर्व बैंक
C. कैनरा बैंक
D. फेडरल बैंक

Answer: B

14. वैश्विक पासपोर्ट सूचकांक में भारत द्वारा कौन से पद सुरक्षित किया गया है?

A. 89
B. 73
C. 100
D. 123

Answer: B

15. किस देश ने धनुष मिसाइल का सफलतापूर्वक परीक्षण किया?

A. श्री लंका
B. पाकिस्तान
C. इंडिया
D. डेनमार्क

Answer: C

16. सबसे सफल शीतकालीन ओलंपियन कौन बन गया है?

A. मैरिट बोजरगेन
B. माइकल फेल्प्स
C. उसेन बोल्ट
D. शिव केशवन

Answer: A

17. बुरा ऋण की निगरानी के लिए वाईएच मालेगाम के तहत कौन से बैंक समिति की स्थापना है?

A. फेडरल बैंक
B. एचडीएफसी बैंक
C. आईसीआईसीआई बैंक
D. भारतीय रिजर्व बैंक

Answer: D

18. बेहतर प्रौद्योगिकी साझेदारी के लिए किस राज्य की ताइवान के साथ एक समझौता ज्ञापन पर हस्ताक्षर किए गए हैं?

A. आंध्र प्रदेश
B. उत्तर प्रदेश
C. तेलंगाना
D. महाराष्ट्र

Answer: C

19. बिहार में भारत ने किस बैंक को 84 मिलियन लोन पानी की आपूर्ति के लिए हस्ताक्षर किए थे?

A. भारतीय रिजर्व बैंक
B. भारतीय स्टेट बैंक
C. देना बैंक
D. केनरा बैंक

Answer: A

20. कितने कनाडाई स्थानीय खिलाड़ी ‘ग्लोबल टी 20 कनाडा’ के हर टीम में खेलेंगे?

A. 2
B. 3
C. 4
D. 6

Answer: C

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions on Current Affairs Quiz can check and practice at All India Jobs portal. You can take 25 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *