Home / Quiz / GK Quiz Today | GK Quiz 27 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK Quiz 27 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today, GK Quiz 27 February 2018: Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs on this page to improve your General Knowledge skills. Today’s GK Questions that we provide are very accurate. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK Questions and Answers and Daily GK Questions here. You can get Daily General Knowledge Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 27 February 2018 in Hindi.

GK Quiz 27 February 2018

Take General Knowledge Quiz 27 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 27 February 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which nation’s court considering the possibility of banning diesel cars completely to reduce air pollution?

A. Germany
B. India
C. China
D. Sri Lanka

Answer: A

2. Who Won Austrian Open?

A. Anthony Wilding
B. Parupalli Kashyap
C. Norman Brooke
D. Marin Cilic

Answer: B

3. UNICEF’s ‘Every Child ALIVE’ is a global campaign is for which purpose?

A. Eradicate all vaccine-preventable diseases
B. Eliminate open defecation
C. End newborn deaths
D. Achieve gender equality

Answer: C

4. In how many cities, the newly functional Ombudsmen scheme for NBFCs will have offices?

A. Two
B. Three
C. Four
D. Five

Answer: C

5. Which actresses quit as the global ambassador of jewelry designer Nirav Modi’s brand recently?

A. Priyanka Chopra
B. Aishwarya Rai
C. Anushka Sharma
D. Shilpa Shetty

Answer: A

6. To which country, M. Subbarayudu appointed as ambassador of India Recently?

A. Peru
B. Bolivia
C. Colombia
D. Brazil

Answer: B

7. In which state, PM Modi launched the subsidized Two Wheeler Scheme?

A. Gujarat
B. Tamil Nadu
C. Uttar Pradesh
D. Delhi

Answer: B

8. To transform and uplift electricity sector, which state inks MoU with US based AutoGrid?

A. Bihar
B. Andhra Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Kerala

Answer: B

9. Who takes charge as the Editor-in-Chief of Rajya Sabha TV?

A. Swapan Dasgupta
B. Gurdeep Singh Sappal
C. Surya Prakash
D. Rahul Mahajan

Answer: D

10. Who inaugurated 1000 Crores worth projects in Daman?

A. Shri Narendra Modi
B.Shri Arun Jaitley
C. Shri Suresh Menon
D. Shri Narayana Swamy

Answer: A

You can also check: Current Affairs 27 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 27 February 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 27 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

11. स्विफ्ट किस वर्ष में स्थापित किया गया था?

A. 1973
B. 1999
C. 1984
D. 1966

Answer: A

12. जिम्नास्टिक विश्व कप में व्यक्तिगत पदक जीतने वाले पहले भारतीय कौन बने थे?

A. दिनेश कार्तिक
B. दीपा कर्मकार
C. आशिष कुमार
D. अरुणा बोडे रेड्डी

Answer: D

13. कोर बैंकिंग सॉल्यूशंस (सीबीएस) में ‘कोर’ का क्या मतलब है

A. सेंट्रल ऑनलाइन रियल-टाइम इक्विटी
B. केंद्रीय ऑनलाइन ऑनलाइन वास्तविक समय एक्सचेंज
C. दर एक्सचेंज का क्रेडिट
D. रिटर्न विशेषज्ञों की परिषद

Answer: B

14. हाल ही में ई-गवर्नेंस पर कौन सा शहर नेशनल कॉन्फ्रेंस आयोजित हुआ था?

A. बिहार
B. हैदराबाद
C. चेन्नई
D. बेंगलुरु

Answer: B

15. फ्रांस के राष्ट्रपति कौन है?

A. फ्रेंकोइस डे रग्ली
B. जेरार्ड लैचर
C. एडॉआर्ड फिलिप
D. इमानुएल मैक्रॉन

Answer: D

16. किसने हाल ही में रूस्तम -2 ड्रोन की टेस्ट उड़ान को सफलतापूर्वक पूरा किया?

A. भारतीय सेना
B. डीआरडीओ
C. भारतीय नौसेना
D. भारतीय पुलिस

Answer: B

17. सेशेल्स की राजधानी क्या है?

A. बेलग्रेड
B. फ़्रीटाउन
C. विक्टोरिया
D. साना

Answer: C

18. कौन से मेट्रो स्टेशन उन्नत मैकेनाइजेशन और सुरक्षा के साथ तकनीक-प्रेमी रीमॉडेलिंग प्राप्त करने के लिए है?

A. कोलकाता
B. चेन्नई
C. बेंगलुरु
D. त्रिवेन्द्रम

Answer: A

19. 2017-18 के लिए भारतीय उद्योग परिसंघ (सीआईआई) का राष्ट्रपति कौन है?

A. शोबाना कामिनेनी
B. राकेश भारती मित्तल
C. चंद्रजीत बनर्जी
D. उदय कोटक

Answer: A

20. बुनियादी ढांचागत विकास के लिए 100 करोड़ रुपये का कौन सा स्थान है?

A. गांधी नगर
B. पटना
C. अमृतसर
D. विशाखापत्तनम

Answer: C

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions on Current Affairs Quiz can check and practice at All India Jobs portal. You can take 27 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *