Home / Quiz / GK Quiz Today | GK Quiz 28 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK Quiz 28 February 2018 | Hindi GK Quiz | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today, GK Quiz 28 February 2018: Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs on this page to improve your General Knowledge skills. Today’s GK Questions that we provide are very accurate. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK Questions and Answers and Daily GK Questions here. You can get Daily General Knowledge Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 28 February 2018 in Hindi.

GK Quiz 28 February 2018

Take General Knowledge Quiz 28 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 28 February 2018 – Current Affairs Quiz

1. In which state, the Indian Navy to host the multi-national MILAN series of exercises?

A. Daman & Diu
B. Gujarat
C. West Bengal
D. Andaman and Nicobar islands

Answer: D

2. Name the Indian Gymnast who become first Indian gymnast to win an individual medal at the 2018 Gymnastics World Cup?

A. Dipa Karmakar
B. Ashish Kumar
C. Aruna Budda Reddy
D. Atul Mourya

Answer: C

3. Who takes charge as the new Deputy Prime Minister of Australia?

A. Susan Kiefel
B. Tony Smith
C. Barnaby Joyce
D. Michael McCormack

Answer: D

4. Which state signed a tripartite MoU with the Bureau of Energy Efficiency (BEE) for construction of energy efficient buildings?

A. Karnataka
B. Andhra Pradesh
C. Haryana
D. Maharashtra

Answer: B

5. To which cricket team, ICC Test Championship Mace was presented for being the number one Test team last year and this year?

A. India
B. South Africa
C. England
D. Australia

Answer: A

6. Who Introduces a new facility to UAN – Aadhar Linking?

A. EPFO
B. CBI
C. SBI
D. Dena Bank

Answer: A

7. Who is the author of “Hari Singh Nalwa: Champion of the Khalsaji – 1791-1837” book?

A. Rohinton Mistry
B. Aravind Adiga
C. Chitra Banerjee Divakaruni
D. Vanit Nalwa

Answer: D

8. How much percent will RISE Scheme get Government loans for higher education institutes?

A. 45%
B. 35%
C. 25%
D. 65%

Answer: C

9. What was the theme of BioAsia 2018 event held in Hyderabad?

A. ‘Bio-energy, Pure Energy’
B. ‘Collective Energy’
C. ‘Right Time, Right Now’
D. ‘Today Sow, Tomorrow Reap’

Answer: C

10. Name the person who launches 2nd Project Of Swajal Yojana in Rajasthan?

A. Shri Suresh Singh
B. Shri Naresh Singh
C. Smt Uma Bharathi
D. Smt Nitya Menon

Answer: C

You can also check: Current Affairs 28 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 28 February 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 28 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

11. हाल ही में ई-गवर्नेंस पर कौन सा शहर नेशनल कॉन्फ्रेंस आयोजित हुआ था?

A. बिहार
B. बेंगलुरु
C. चेन्नई
D. हैदराबाद

Answer: D

12. यूआईडीएआई ने रंगीन बाल आधार कार्ड किस रंग का शुभारंभ किया?

A. नीला
B. पीला
C. लाल
D. नारंगी

Answer: A

13. जो हाल ही में ऑस्ट्रियाई ओपन जीत गया?

A. पारुपल्ली कश्यप
B. एंथनी वाइल्डिंग
C. नॉर्मन ब्रुक
D. मैरिन सिलिक

Answer: A

14. किस देश को एफएटीएफ की उपाध्यक्ष चुना गया है?

A. चीन
B. पाकिस्तान
C. सऊदी अरब
D. इंडोनेशिया

Answer: A

15. सेशेल्स की राजधानी क्या है?

A. बेलग्रेड
B. फ्रीटाउन
C. विक्टोरिया
D. साना

Answer: C

16. भारत और कोरिया बिजनेस समिट में कौन सा शहर हाल ही में आयोजित हुआ था?

A. गांधीनगर
B. हैदराबाद
C. बिहार
D. नई दिल्ली

Answer: D

17. कौन सा वर्ष अंडमान निकोबार कमांड को मिलन को मिला?

A. 2018
B. 2020
C. 2025
D. 2030

Answer: A

18. किस राज्य माइक्रोसॉफ्ट टाई-अप को क्लाउड टेक्नोलॉजी दत्तक़ा में तेजी लाने के लिए?

A. केरल
B. तमिलनाडु
C. आंध्र प्रदेश
D. जयपुर

Answer: B

19. प्रधान मंत्री नरेंद्र मोदी ने किस राज्य में अम्मा टू व्हीलर योजना की पेशकश की?

A. तमिलनाडु
B. केरल
C. कर्नाटक
D. तेलंगाना

Answer: A

20. बायोआशिया 2018 के पंद्रहवीं शताब्दी का कौन सा शहर आयोजित हुआ?

A. चेन्नई
B. नई दिल्ली
C. हैदराबाद
D. पटना

Answer: C

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions on Current Affairs Quiz can check and practice at All India Jobs portal. You can take 28 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *