Home / Quiz / GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 4 February 2018 | General Knowledge Questions

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 4 February 2018 | General Knowledge Questions

GK Quiz Today, GK Quiz 4 February 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today.

GK Quiz 4 February 2018

Take General Knowledge Quiz 4 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 4 February 2018

1. To promote organic farming in Uttarakhand, Central Government sanctioned how much amount for three years?

A. Rs 500 crore
B. Rs 1,000 crore
C. Rs 1,500 crore
D. Rs 2,000 crore

Answer: C

2. Which state government won the 2018 Geospatial World Excellence Award recently?

A. West Bengal
B. Gujarat
C. Punjab
D. Odisha

Answer: D

3. Who appointed as Director General of Military Operations (DGMO) of the Indian Army?

A. J S Sandhu
B. Anil Chauhan
C. P S Jain
D. A K Bhatt

Answer: B

4. Josie Gabuco, who clinches gold in women’s 48kg weight category is from which country?

A. Russia
B. Ukraine
C. Philippines
D. Kazakhstan

Answer: C

5. Which country partnered with the Vision for a Nation (VFAN) organization to train more than 3,000 eye care nurses to provide free eye services?

A. Bolivia
B. Rwanda
C. Burundi
D. Cyprus

Answer: B

6. The Indian Railways to receive its first high-speed electric locomotive by which month in 2018?

A. December
B. June
C. July
D. March

Answer: D

7. Which team gripped the 2017-2018 U-19 Cooch Behar Trophy?

A. Vidarbha
B. Railways
C. Madhya Pradesh
D. Mumbai

Answer: A

You can also check: Current Affairs 4 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 4 February 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 4 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. भारत ओपन मुक्केबाजी टीम ने कितने पदक प्राप्त किए?

A. 15
B. 10
C. 25
D. 35

Answer: B

9. विश्व बैंक ने तमिलनाडु की ग्रामीण अर्थव्यवस्था को विकसित करने के लिए कितने लाखों लोगों का समर्थन किया?

A. 100
B. 250
C. 380
D. 450

Answer: A

10. किस देश ने दुनिया की सबसे लंबी ज़िप लाइन लॉन्च की?

A. संयुक्त अरब अमीरात
B. पाकिस्तान
C. दक्षिण अफ्रीका
D. इंडोनेशिया

Answer: A

11. आंध्र प्रदेश द्वारा आयोजित शहरी नवप्रवर्तन शिखर सम्मेलन का विषय क्या है?

A. परिवर्तन के लिए अभिनव
B. भारत का वैश्विक परिवर्तन
C. वैश्विक जीवन के लिए शहरी परिवर्तन
D. परिवर्तन के माध्यम से शहरी अभिनव

Answer: C

12. किस बैंक को सरकार से 173 करोड़ रुपये का पूंजीगत लाभ मिलेगा?

A. देना बैंक
B. कैनरा बैंक
C. इंडियन ओवरसीज बैंक
D. भारतीय स्टेट बैंक

Answer: C

13. अस्गबाट समझौते में कौन सा देश हाल ही में शामिल हुआ है?

A. इंडिया
B. चीन
C. इजराइल
D. इराक

Answer: A

14. साहित्य अकादमी भाषा सम्मान पुरस्कार से कौन सम्मानित है?

A. भाषा सम्मन
B. सेश आनंद मधुकर
C. चारू चंद्र पांडे
D. मथुरा दत्त मथपाल

Answer: B

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 4 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *