Home / Quiz / GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 6 February 2018 | General Knowledge Questions

GK Quiz Today | Hindi GK | GK Quiz 6 February 2018 | General Knowledge Questions

GK Quiz Today, GK Quiz 6 February 2018, GK Today: Take General Knowledge Quiz on Today’s GK on this page to enhance your skills. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Today’s GK Questions here. You can get Latest GK Questions and take Today’s GK Quiz on this page.

We compile GK in Hindi also. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 6 February 2018 in Hindi.

GK Quiz 6 February 2018

Take General Knowledge Quiz 6 February 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Today – GK Quiz 6 February 2018

1. India won the U-19 Cricket World Cup at the Bay Oval, Mount Maunganui, in New Zealand by defeating which country?

A. New Zealand
B. South Africa
C. Argentina
D. Australia

Answer: D

2. Who appointed the new vice-chancellor of Banaras Hindu University (BHU)?

A. Neeraj Tripathi
B. B A Chopade
C. Kuldeep Mehta
D. Ajay Singh

Answer: B

3. Who launches India’s first MSE Sentiment Index?

A. SIDBI
B. SEBI
C. TRAI
D. BSNL

Answer: A

4. Which state to set up a Transgender Welfare Board for protecting their Constitutional and human rights?

A. Haryana
B. Maharashtra
C. Telangana
D. Karnataka

Answer: B

5. As per Economic Survey 2017-18 reports, which state found to have the largest share in India’s exports & the goods and service tax (GST) base?

A. Maharashtra
B. Gujarat
C. Uttar Pradesh
D. Karnataka

Answer: A

6. Neknampur Lake located in which city?

A. Kochi
B. Guwahati
C. Hyderabad
D. Chennai

Answer: C

7. Who won 4th edition of International Young Chef Olympiad (YCO) 2018?

A. Lai Jia Yi
B. Surya Sekhar Roy Choudhury
C. Kevin McCafferty
D. Henry Lee

Answer: A

You can also check: Current Affairs 6 February 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 6 February 2018

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 6 फरवरी 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें।

8. राष्ट्रपति भवन के वार्षिक उदयोत्सव को किसने खोलना था?

A. श्री रामनाथ कोविंद
B. श्री विजय प्रकाश
C. श्री अरुण जेटली
D. श्री दीपक मिश्रा

Answer: A

9. विश्व कैंसर दिवस कब मनाया जाता है?विश्व कैंसर दिवस कब मनाया जाता है?

A. फरवरी 3
B. फरवरी 5
C. फरवरी 1
D. फरवरी 4

Answer: D

10. नेकन्नमपुर झील को शुद्ध करने के लिए कौन सा शहर फ्लोटिंग ट्रीटमेंट वेटलैंड लॉन्च किया गया था?

A. चेन्नई
B. हैदराबाद
C. नई दिल्ली
D. सिकंदराबाद

Answer: B

11. घरेलू बजट पर आधारित ‘हिसब किताब’ के लेखक कौन हैं?

A. ट्विंकल खन्ना
B. अंजना सुखानी
C. शिल्पा शेट्टी
D. सोहा अली खान

Answer: B

12. असम में निवेशक शिखर सम्मेलन का उद्घाटन किसने किया?

A. श्री अरुण जेटली
B. श्री प्रवीण जावड़ेकर
C. श्री सुरेश मेनन
D. श्री नरेंद्र मोदी

Answer: D

13. विश्व कैंसर दिवस 2018 का विषय क्या है?

A. हमारे पीछे नहीं है
B. साथ में यह संभव है
C. हम कर सकते हैं। हाँ मैं
D. कैंसर – क्या आप जानते हैं?

Answer: C

14. केन्द्रीय उत्पाद शुल्क और कस्टम बोर्ड के अध्यक्ष कौन हैं?

A. सुशील चंद्र
B. अनिता करवाल
C. देवेंद्र कुमार सिक्री
D. वनाजा एन सरना

Answer: D

Aspirants who are interested to know Daily GK Questions can check and practical at All India Jobs. You can take 6 February 2018 GK Quiz in Hindi in the below sections. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis. GK Questions which provided here are very accurate and latest current affairs.

Our team works very hard to provide Daily GK Questions. All India Jobs also provide GK in Hindi on demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Current Affairs and General Knowledge Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *