Home / Quiz / GK Quiz 10 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 10 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 10 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills on this page. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 10 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 10 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 10 March 2018

Take General Knowledge Quiz 10 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 10 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 10 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. Portsmouth College to teach ‘Hinglish’ language it is a mix of Hindi and English languages its students. This college from which country?

A. United States
B. Australia
C. Canad
D. United Kingdom

Answer: D

2. As per Knight Frank Wealth Report 2018, among top 20 costliest cities in the world Mumbai is in which place?

A. 12th
B. 15th
C. 16th
D. 14th

Answer: C

3. Which railway station made an ‘All Women Station’?

A. Chandragiri Railway Station
B. Vijayawada Railway Station
C. Warangal Railway Station
D. None of the above

Answer: A

4. On the moment of Women’s Day, MSME launched which portal for Women Entrepreneurs of India?

A. e-Samvad
B. Udyam Sakhi
C. Shakthi
D. Mathru Poorna

Answer: B

5. Justice Gita Mittal is the acting Chief Justice of which High Court?

A. Bombay High Court
B. Allahabad High Court
C. Delhi High Court
D. Guwahati High Court

Answer: C

6. At what price, the Central government launched biodegradable sanitary napkins under the name ‘Suvidha’?

A. Rs. 2.50 per pad
B. Rs. 4 per pad
C. Rs. 3 per pad
D. Rs. 1.50 per pad

Answer: A

7. Which of the following nation decided to set 15 years as the legal age of sexual consent?

A. Spain
B. UK
C. France
D. Germany

Answer: C

8. On which month, US President Donald Trump to meet North Korean leader Kim Jong-un for the first time?

A. April 2018
B. June 2018
C. May 2018
D. March 2018

Answer: C

9. In which country, the 2018 World ATM Congress (WATMC) is being held?

A. France
B. Portugal
C. Spain
D. Germany

Answer: C

10. To mark 70 years of the Indo-Russia ties, “Vision for Future” 2018 event held in which city?

A. New Delhi
B. Bangalore
C. Kolkata
D. Hyderabad

Answer: A

You can also check: Current Affairs 10 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 10 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 10 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. यूरोपीय बैंक के पुनर्निर्माण और विकास (ईबीआरडी) के राष्ट्रपति कौन हैं?

A. सुमा चक्रवर्ती
B. जिम योंग किम
C. क्रिस्टीन लैगार्ड
D. रॉबर्टो एज़ेवेडो

Answer: A

12. किस राज्य में, दिल्ली मेट्रो रेल निगम (डीएमआरसी) ने दो शहरों के लिए प्रस्तावित प्रकाश मेट्रो परियोजना से बाहर निकलने की घोषणा की?

A. तमिलनाडु
B. केरल
C. आंध्र प्रदेश
D. तेलंगाना

Answer: B

13. भारतीय नौसेना ने हाल ही में किस युद्ध खेल का आयोजन किया था?

A. मिलन
B. बिमा
C. विनाशाक
D. एनकोर

Answer: D

14. विश्व एटीएम (एयर ट्रैफिक मैनेजमेंट) कांग्रेस वेटएमसी 2018 में आयोजित

A. स्पेन
B.  कनाडा
C. मलेशिया
D. सिंगापुर

Answer: A

15. “अंतर्राष्ट्रीय महिला दिवस” की 2018 संयुक्त राष्ट्र थीम क्या है?

A. महिला और लड़कियों में निवेश
B. महिलाओं के लिए समानता सभी के लिए प्रगति है
C. प्लैनेट 50-50 2030: लैंगिक समानता के लिए यह कदम उठाएं
D. समय अब है: ग्रामीण और शहरी कार्यकर्ताओं ने महिलाओं के जीवन को बदलते हुए

Answer: D

16. “भविष्य के लिए विजन” नामक एक कार्यक्रम ने भारत-रूस संबंधों के कितने सालों का स्मरण किया?

A. 50 साल
B. 40 साल
C. 60 वर्ष
D. 70 साल

Answer: D

17. 2018 प्रिज़्केकर पुरस्कार के साथ कौन सम्मानित था?

A. ब्रांडा सोयाया
B. राज रिकॉल
C. हाफ़ीज ठेकेदार
D. बालकृष्ण दोशी

Answer: D

18. भारत ने निदास ट्रॉफी की दूसरी टी -20 श्रृंखला में बांग्लादेश को हराया। यह भारत की _____ लगातार टी -20 जीत है

A. चौथा
B. पांचवां
C. छठी
D. तीसरा

Answer: C

19. किसने हाल ही में व्हाइट हाउस के मुख्य आर्थिक सलाहकार के रूप में इस्तीफा दे दिया?

A. विदोर कॉन
B. बरी कोहन
C. पारी कोहन
D. गैरी कॉन

Answer: D

20. भारत ने निदास ट्रॉफी के दूसरे टी 20 आई में बांग्लादेश को छः विकेट से हराया था

A. कोलंबो
B. गैले
C. डंबुला
D. कैंडी

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 10 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 10 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *