Home / Quiz / GK Quiz 11 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 11 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 11 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills on this page. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 11 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 11 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 11 March 2018

Take General Knowledge Quiz 11 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 11 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 11 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. which state government launches India’s first Women Entrepreneurship Hub (WE-Hub)?

A. Karnataka
B. Telangana
C. Uttarakhand
D. Madhya Pradesh

Answer: B

2. Who appoints Sanjeev Gupta as UK Skills Ambassador?

A. Prince Charles
B. John Peter
C. Rajesh Sharma
D. Williams Peter

Answer: A

3. The ‘Pritzker Prize’ is annually awarded to which filed?

A. Architects
B. Mathematicians
C. Environmentalists
D. Sportspersons

Answer: A

4. Which ministry launched Udyam Sakhi Portal for women entrepreneurs of India?

A. Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises(MSME)
B. Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
C. Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises(MSME) x
D. Ministry of Commerce and Industry

Answer: C

5. Who becomes the first woman officer to inducted as the direct-entry combat officer in ITBP?

A. Anjali
B. Prakriti
C. Geetanjali
D. Radhika

Answer: B

6. On the occasion of 2018 International Women’s Day, which platform launched by the NITI Aayog?

A. Women Future Platform
B. Women Entrepreneurship Platform
C. Women Literacy Platform
D. Women Power Platform

Answer: B

7. In which place, the headquarter of European Bank for Reconstruction and Development is located?

A. Ottawa
B. Brussels
C. London
D. Beijing

Answer: C

8. Who appointed as the new Special Director in Enforcement Directorate?

A. Karnal Singh
B. Amit Sharma
C. Vineet Agarwal
D. Vivek R Wadekar

Answer: D

9. The second T20I is held in which place?

A. Colombo
B. Galle
C. Dambulla
D. Kandy

Answer: A

10. Anjum Moudgil is associated with which of the following sports?

A. Boxing
B. Shooting
C. Badminton
D. Tennis

Answer: B

You can also check: Current Affairs 11 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 11 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 11 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. उबेर के पहले भारतीय ब्रांड एंबेसडर के तौर पर नियुक्त किया गया है?

A. सलमान खान
B. शाहरुख खान
C. अक्षय कुमार
D. विराट कोहली

Answer: D

12. आईटीबीपी महिला मुकाबला अधिकारी पहली बार कौन है?

A. प्रकृति
B. पुनीता अरोड़ा
C. पदमावती बंदोपाध्याय
D. मिताली मधुमिता

Answer: A

13. विश्व किडनी दिवस कब मनाया जाता है?

A. 8 मार्च
B. 9 मार्च
C. 7 मार्च
D. 10 मार्च

Answer: A

14. विकास के लिए हमारे पर राष्ट्रीय विधानसभा सम्मेलन का उद्घाटन कौन करता है?

A. श्री अरुण जेटली
B. श्री नरेंद्र मोदी
C. श्री नरेश कुमार
D. श्री नारायण स्वामी

Answer: B

15. विश्व किडनी दिवस 2018 का विषय क्या था?

A. किडनी रोग और बच्चे: इसे रोकने के लिए अधिनियम जल्दी
B. किडनी रोग और मोटापा
C. गुर्दा और महिला स्वास्थ्य
D. क्रोनिक किडनी रोग और एजिंग

Answer: C

16. सेंट्रल बैंकिंग पुरस्कार 2018 में किस बैंक को ट्रांसपेरेंसी पुरस्कार मिला?

A. के केब हाना बैंक
B. फर्स्टरंड बैंक लिमिटेड
C. सेंट्रल बैंक ऑफ आयरलैंड
D.  बैंक ऑफ़ सीलोन

Answer: C

17. स्वच्छ शकी 2018 का आयोजन किस राज्य ने किया था?

A. झारखंड
B. मध्य प्रदेश
C. हरियाणा
D. उत्तर प्रदेश

Answer: D

18. बायोडिग्रेडेबल सैनिटरी पैड का नाम क्या है जो हाल ही में केंद्र सरकार द्वारा शुरू किया गया था?

A. रुसा
B. सुविधा
C. आरणम्
D. अटल पेंशन योजना

Answer: B

19. किस घटना पर मुस्कान और प्रोम्ला ने स्वर्ण जीता?

A. एसएसएफ विश्व कप
B. एथलेटिक फेडरेशन ऑफ इंडिया कप
C. अझलन शाह कप
D. तीरंदाजी एशिया कप

Answer: D

20. किस राज्य ने हाल ही में अपना पहला साइबर पुलिस स्टेशन खोला?

A. हरियाणा
B. आंध्र प्रदेश
C. बिहार
D. तमिलनाडु

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 11 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 11 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *