Home / Quiz / GK Quiz 13 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 13 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 13 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills on this page. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 13 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 13 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 13 March 2018

Take General Knowledge Quiz 13 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 13 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 13 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. Anjum Moudgil is associated with which sport?

A. Boxing
B. Shooting
C. Badminton
D. Tennis

Answer: B

2. Which country won the 27th edition of the Sultan Azlan Shah cup 2018?

A. Malaysia
B. England
C. Australia
D. Argentina

Answer: C

3. Which place becomes India’s first union territory to run completely on solar power?

A. Chandigarh
B. Andaman and Nicobar Islands
C. Dadra and Nagar Haveli
D. Diu

Answer: D

4. Which country launched “an ideal weapon” it is a hypersonic missile?

A. Japan
B. India
C. Russia
D. USA

Answer: C

5. Which of the following ministry launched Udyam Sakhi Portal for women entrepreneurs of India?

A. Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises(MSME)
B. Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
C. Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises(MSME) x
D. Ministry of Commerce and Industry

Answer: C

6. In which city, the 2018 National Legislators Conference was held?

A. Bengaluru
B. New Delhi
C. Pune
D. Ahmedabad

Answer: B

7. By which year, the ISA is targeting to deploy about 1000 GW solar energy by which year?

A. 2022
B. 2025
C. 2030
D. 2050

Answer: C

8. Ayyasamy Dharun is from which athletic game?

A. Hurdles
B. Relay
C. Long Jump
D. Triple Jump

Answer: A

9. Which athlete created a national record to win a gold medal at the 22nd Federation Cup Senior National Athletics Championships?

A. L Suriya
B. Siddharth Yadav
C. P Surekha
D. Tejaswin Shankar

Answer: D

10. At which place, the International Solar Alliance was founded?

A. Beijing
B. New York
C. Paris
D. Melbourne

Answer: C

You can also check: Current Affairs 13 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 13 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 13 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. हाल ही में ब्रिटेन के कौशल राजदूत के रूप में संजीव गुप्ता को कौन नियुक्त करता है?

A. प्रिंस चार्ल्स
B. जॉन पीटर
C. राजेश शर्मा
D. विलियम्स पीटर

Answer: A

12. सागर में सबसे पहले कभी-कभी बहुराष्ट्रीय नौसेना व्यायाम शुरू होता है?

A. अंडमान और निकोबार द्वीप समूह
B. लक्षद्वीप द्वीप समूह
C. मालदीव
D. नॉर्थ सेंटिनल आइलैंड

Answer: A

13. किस राज्य ने हाल ही में अपना पहला साइबर पुलिस स्टेशन खोला?

A. हरियाणा
B. आंध्र प्रदेश
C. बिहार
D. तमिलनाडु

Answer: A

14. किस केंद्रीय मंत्री को नागरिक उड्डयन मंत्रालय का अतिरिक्त प्रभार मिला?

A. श्री अरुण जेटली
B. श्री राजेश शर्मा
C. श्री प्रकाश जावड़ेकर
D. श्री सुरेश प्रभु

Answer: D

15. प्रधान मंत्री ने किस शहर में राष्ट्रीय पोषण मिशन की स्थापना की है?

A. जयपुर
B. बूंदी
C. झुनझुनु
D. उदयपुर

Answer: C

16. आईटीबी-बर्लिन में कौन सा देश का सर्वश्रेष्ठ प्रदर्शनकर्ता पुरस्कार था?

A. पाकिस्तान
B. भारत
C. श्रीलंका
D. इंडोनेशिया

Answer: B

17. प्रेस सूचना ब्यूरो (पीआईबी) का नया प्रमुख कौन होगा?

A. कपिल मेहता
B. अरुण जोशी
C. सीतांशु कर
D. फ्रैंक नोरोन्हा

Answer: C

18. किस देश ने हाल ही में 27 वें सुल्तान अझलन शाह कप जीता था?

A. भारत
B. दक्षिण कोरिया
C. ऑस्ट्रेलिया
D. न्यूजीलैंड

Answer: C

19. दी गई टीमों में से 27 वें सुल्तान अजनलन शाह कप को किसने जीत लिया है?

A. मलेशिया
B. ऑस्ट्रेलिया
C. इंग्लैंड
D. न्यूजीलैंड

Answer: B

20. किस बैंक ने सौर ऊर्जा को बढ़ावा देने के लिए अंतर्राष्ट्रीय सौर समझौते पर हस्ताक्षर किए?

A. एशियन डेवलपमेंट बैंक
B. बहरीन और कुवैत के बैंक
C. बैंक ऑफ अमेरिका
D. बार्कलेज बैंक

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 13 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 13 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *