Home / Quiz / GK Quiz 14 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 14 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 14 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 14 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 14 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 14 March 2018

Take General Knowledge Quiz 14 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 14 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 14 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which of the following bill was introduced recently in Lok Sabha?

A. Fugitive Economic Offenders Bill And Chit Funds Amendment Bill
B. The Consumer Protection Bill, 2018
C. The Goods and Services Tax (Compensation to States) Amendment Bill, 2017
D. The National Capital Territory of Delhi Laws (Special Provisions) Second (Amendment) Bill, 2017

Answer: A

2. Which bank signed International Solar Alliance Pact to promote Solar Energy in the country?

A. Bank of America
B. Bank of Bahrain and Kuwait
C. Asian Development Bank
D. Barclays Bank

Answer: C

3. In which state, the Barh Super Thermal Power Station (BSTPS) is located?

A. Bihar
B. Karnataka
C. Rajasthan
D. Punjab

Answer: A

4. At ITB- Berlin, which country won the best Exhibitor Award?

A. India
B. Pakistan
C. Sri Lanka
D. Indonesia

Answer: A

5. Which country won the highest number of medals at the 2018 International Shooting Sport Federation (ISSF) World Cup in Mexico?

A. Italy
B. United States
C. Australia
D. India

Answer: D

6. NASSCOM tied up with which entity to launch Design4India Studio in Bengaluru to provide mentorship in design, innovation, and entrepreneurship for software companies and startups?

A. Google
B. Facebook
C. Paytm
D. Amazon

Answer: B

7. Which company elected as the official umpire partner for the IPL for the next five years?

A. Paytm
B. Samsung
C. Vivo
D. Amazon

Answer: A

8. Ranjan Roy was associated with which field?

A. Politics
B. Law
C. Sports
D. Journalism

Answer: D

9. Who sworn as the 10th Chief Minister of Tripura state?

A. Manik Sarkar
B. Prafulla Kumar Das
C. Sachindra Lal Singh
D. Biplab Kumar Deb

Answer: D

10. The Founding Conference of International Solar Alliance was taken in which of the following city?

A. Gurugram
B. New Delhi
C. Mumbai
D. Hyderabad

Answer: B

You can also check: Current Affairs 14 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 14 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 14 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. बीएसएफ के महानिदेशक कौन हैं?

A. ओ पी सिंह
B. के के शर्मा शर्मा
C. राजीव राय भटनागर
D. आर के पचणंदा

Answer: B

12. न्यूनतम शेष राशि का गैर-रखरखाव के लिए कौन से बैंक शुल्क घटाता है?

A. स्टेट बैंक ऑफ इंडिया
B. आरबीएल बैंक
C. एक्सिस बैंक
D. फेडरल बैंक

Answer: A

13. जर्मनी की राजधानी क्या है?

A. बर्लिन
B. सोफिया
C. लिस्बन
D. हेलसिंकी

Answer: A

14. किस देश ने मॉरीशस के लिए 100 एमएल एलओसी की घोषणा की है?

A. ऑस्ट्रेलिया
B. भारत
C. पाकिस्तान
D. जापान

Answer: B

15. मॉरीशस की मुद्रा क्या है?

A. मॉरिशियन पेसो
B. मॉरीशियाई डॉलर
C. मॉरीशस रुपया
D. मॉरिशियन यूरो

Answer: C

16. हाल ही में वाराणसी में गरीबों के लिए कई योजनाएं किसने लांच कीं?

A. विवेक मिश्रा
B. श्री सुरेश प्रभु
C. श्री नरेंद्र मोदी
D. श्री नारायण स्वामी

Answer: C

17. गैर-लाभकारी संगठन, नास्कॉम के अध्यक्ष कौन है?

A. बी वी आर मोहन रेड्डी
B. Debjani घोष
C. ऋषद प्रेमजी
D. रमन रॉय

Answer: D

18. ओडिशा के बीच महानदी जल विवाद को सुलझाने के लिए किस राज्य के केन्द्रीय सरकार के फार्म ट्रिब्यूनल?

A. छत्तीसगढ़
B. तमिलनाडु
C. केरल
D. आंध्र प्रदेश

Answer: A

19. कर्नाटक के विकास ग्रैमीना बैंक (केवीजीबी) का मुख्यालय कहां है?

A. बागलकोट
B. धारवाड़
C. उडुपी
D. विजयपुरा

Answer: B

20. दिल्ली अंत टीबी शिखर सम्मेलन का उद्घाटन करने और टीबी मुक्त नि: शुल्क अभियान शुरू करने के लिए किससे?

A. वेंकटेश कुमार
B. श्री अरुण जेटली
C. दिनेश यादव
D. श्री नरेंद्र मोदी

Answer: D

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 14 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 14 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *