Home / Quiz / GK Quiz 15 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 15 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 15 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 15 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 15 March 2018

Take General Knowledge Quiz 15 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 15 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 15 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. In which year, the first edition of IPL was launched?

A. 2005
B. 2007
C. 2006
D. 2009

Answer: B

2. Who will be the Chairman of the Odisha & Chhattisgarh tribunal?

A. AM Khanwilkar
B. Indermeet Kaur Kochhar
C. Ravi Ranjan
D. Kirtipal Singh

Answer: A

3. The first regional office of the New Development Bank (NDB) established in which place?

A. Moscow, Russia
B. New Delhi, India
C. Johannesburg, South Africa
D. Brasilia, Brazil

Answer: C

4. Which bank launched instant overdraft facility called ‘InstaOD’ for Micro, Small and Medium Enterprises (MSME)?

A. Yes Bank
B. State Bank of India
C. HDFC Bank
D. ICICI Bank

Answer: D

5. From which month of 2018 GST Council approves Rollout Of E-Way Bill?

A. April
B. May
C. March
D. June

Answer: A

6. Who is the Chairman of Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI)?

A. Mukulita Vijayawargiya
B. Navrang Saini
C. M. S. Sahoo
D. Suman Saxena

Answer: C

7. In which city, the first-ever Indo-French Knowledge Summit was held in India?

A. Lucknow
B. Varanasi
C. New Delhi
D. Bhopal

Answer: C

8. Name renowned modern physicist who passed away on March 14, 2018?

A. Steven Weinberg
B. Stephen Hawking
C. Jane Goodall
D. Richard Dawkins

Answer: B

9. The public sector BHEL significant orders worth ______ for supplying Steam Generators for the NPCIL.

A. 236 crores
B. 536 crores
C. 736 crores
D. 936 crores

Answer: C

10. Which of the following country’s cabinet approved nuclear power program national policy?

A. Iran
B. Kuwait
C. UAE
D. Saudi Arabia

Answer: D

You can also check: Current Affairs 15 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 15 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 15 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. वाराणसी में गरीबों के लिए योजनाओं की संख्या किसने शुरू की?

A. श्री नरेंद्र मोदी
B. श्री सुरेश प्रभु
C. विवेक मिश्रा
D. श्री नारायण स्वामी

Answer: A

12. किस शहर में प्रधान मंत्री नरेंद्र मोदी मैरी कॉम की अकादमी का उद्घाटन करेंगे?

A. नई दिल्ली
B. चेन्नई
C. इंफाल
D. जयपुर

Answer: C

13. चिली की मुद्रा क्या है?

A. पेसो
B. यूरो
C. डॉलर
D. पौंड

Answer: A

14. अयामासिनी धारुन किस एथलेटिक गेम से है?

A. बाधा दौड़
B. रिले
C. लम्बी कूदो
D. ट्रिपल जंप

Answer: A

15. किस देश ने मॉरीशस के लिए 100 एमएल एलओसी की घोषणा की है?

A. ऑस्ट्रेलिया
B. इंडिया
C. पाकिस्तान
D. जापान

Answer: B

16. हाल ही में नेपाल के राष्ट्रपति के रूप में कौन चुने गए हैं?

A. राम बरन यादव
B. बिदा देवी भंडारी
C. कुमारी लक्ष्मी राय
D. गोंगजीम

Answer: B

17. किस तारीख को, राष्ट्रीय अपराध रिकॉर्ड ब्यूरो (एनसीआरबी) ने अपने 33 वां स्थापना दिवस मनाया है?

A. मार्च 10
B. मार्च 12
C. मार्च 11
D. मार्च 13

Answer: C

18. हाल ही में किस राज्य में भारत का सबसे बड़ा ध्वज है?

A. कर्नाटक
B. तमिलनाडु
C. केरल
D. मध्य प्रदेश

Answer: A

19. भारत ने रक्षा खरीद के लिए मॉरीशस को कितना मात्रा में ऋण (एलओसी) की पेशकश की है?

A. यू एस डी 100 मिलियन
B. यू एस डी 200 मिलियन
C. यू एस डी 300 मिलियन
D. यू एस डी 400 मिलियन

Answer: A

20. एनपीसीआईएल से 736 करोड़ रुपये की कौन सी कंपनी सिक्योरस ऑर्डर है?

A. एनटीपीसी
B. अशोक लीलैंड
C. लार्सन एंड टुब्रो
D. बी एच ई एल

Answer: D

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 15 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 15 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *