Home / Quiz / GK Quiz 17 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 17 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 17 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 17 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 17 March 2018

Take General Knowledge Quiz 17 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 17 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 17 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. As per UN’s World Happiness Report 2018 reports, which country is the happiest country in the world?

A. Norway
B. Denmark
C. Finland
D. Iceland

Answer: C

2. How much amount of loan agreement signed for the second line of credit (LoC) between EIB and IREDA Ltd?

A. Euro 150 million
B. Euro 100 million
C. Euro 250 million
D. Euro 200 million

Answer: A

3. International Association of Chiefs of Police (IACP-2018) is hosted by which country?

A. Bhopal
B. Kolkata
C. Nagpur
D. New Delhi

Answer: D

4. Which union ministry named as best implementation of E-office?

A. Ministry of External Affairs
B. Ministry of Finance
C. Ministry of Drinking Water and Sanitation
D. Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions

Answer: C

5. What is the theme of the 2018 World Consumer Rights Day?

A. Building a Digital World Consumers can Trust
B. Making Digital Marketplaces Fairer
C. Antibiotics off the Menu
D. Consumer Justice Now!

Answer: B

6. On the occasion of its 33rd Inception Day, which Indian Organisation launched ‘Citizen Services’ mobile application?

A. National Investigation Agency (NIA)
B. National Crime Records Bureau (NCRB)
C. Delhi Police
D. Indian Army

Answer: B

7. The Council of Scientific & Industrial Research (CSIR) has collaborated with which university to research in R&D areas?

A. Vietnam National University
B. Stanford University
C. University of Cambridge
D. University of Toronto

Answer: A

8. Which organization published world happiness report?

A. United Nations Conference on Trade and Development
B. International Monetary Fund
C. United Nations Environment Programme
D. United Nations Sustainable Development Solutions Network

Answer: D

9. In which district of Uttar Pradesh, the biggest solar power plant is set up?

A. Mirzapur
B. Kannauj
C. Agra
D. Gorakhpur

Answer: A

10. Name Mauritius’s Prime Minister?

A. Xavier Luc Duval
B. Navin Ramgoolam
C. Pravind Jugnauth
D. Vishnu Lutchmeenaraidoo

Answer: C

You can also check: Current Affairs 17 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 17 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 17 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. कौन सा शहर वार्षिक कृषि उन्नीती मेला हाल ही में शुरू होता है?

A. नई दिल्ली
B. पुणे
C. चेन्नई
D. हैदराबाद

Answer: A

12. भारत में नागरिक उड्डयन मंत्रालय के साथ कौन सा भागीदार है?

A. लार्सन एंड टुब्रो
B. अशोक लीलैंड
C. आईएटीए
D. टेक महिंद्रा

Answer: C

13. स्लोवेनिया की राजधानी क्या है?

A. ब्लूमफ़ोन्टेन
B. मोगादिशू
C. हुनिया
D. लज्ब्लजाना

Answer: D

14. दिवालियापन और दिवालिएपन संहिता के बेहतर कार्यान्वयन के लिए किस बैंक ने भारतीय रिजर्व बैंक के साथ समझौता ज्ञापन पर हस्ताक्षर किया?

A. आईडीबीआई
B. देना बैंक
C. कैनरा बैंक
D. भारतीय रिज़र्व बैंक

Answer: D

15. नवीनतम फीफा विश्व रैंकिंग में भारतीय फुटबॉल टीम का रैंक क्या है?

A. 85
B. 100
C. 99
D. 91

Answer: C

16. मणिपुर में 105 वें भारतीय विज्ञान कांग्रेस का उद्घाटन किसने किया?

A. श्री नरेंद्र मोदी
B. श्री रमेश कुमार
C. श्री सुरेश गुप्ता
D. श्री प्रकाश जावड़ेकर

Answer: A

17. WEF के 2018 ऊर्जा संक्रमण सूचकांक (ईटीआई) में भारत का रैंक क्या है?

A. 97
B. 33
C. 59
D. 78

Answer: D

18. हाल ही में, आईबीबीआई ने आईबीसी के बेहतर कार्यान्वयन के लिए भारतीय रिज़र्व बैंक के साथ समझौता ज्ञापन पर हस्ताक्षर किए। आईबीसी का पूरा रूप क्या है?

A. गलत और दिवालियापन संहिता
B. दिवाला और दिवालियापन संहिता
C. दिवालिएपन और बैंकिंग कोड
D. सूचना और बैंकर संहिता

Answer: B

19. 2018 के लिए विश्व खुशियाँ देशों की सूची में भारत का रैंक क्या है?

A. 98th
B. 108th
C. 121st
D. 133rd

Answer: D

20. किस राज्य में प्रधान मंत्री मोदी ने 105 वें भारतीय विज्ञान कांग्रेस का उद्घाटन किया?

A. दिल्ली
B. असम
C. मणिपुर
D. गुजरात

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 17 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 17 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *