Home / Quiz / GK Quiz 21 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 21 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Latest GK Questions and Answers | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 21 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 21 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 21 March 2018

Take General Knowledge Quiz 21 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 21 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 21 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. On which day, the world day of justice was observed?

A. 19th February
B. 20th February
C. 21th February
D. 22nd February

Answer: B

2. On February 20, which states celebrated statehood day?

A. Andhra Pradesh & Karnataka
B. Gujarath & Assam
C. Bihar & Haryana
D. Arunachal Pradesh & Mizoram

Answer: D

3. Which among the given is not one from India Mortgage Guarantee Corporation (IMGC) joint venture of 3 parties?

A. National Housing Bank
B. Genworth Inc International Finance Corporation
C. MetLife Inc.
D. Asian Development Bank

Answer: C

4. Which countries cricket team gains ODI status in March 2018?

A. USA
B. Nepal
C. Butan
D. China

Answer: B

5. Name the person who inaugurated innovation and entrepreneurship 2018 festival?

A. Narendra Modi
B. Rajnath Singh
C. Ramnad Kovind
D. Sushma Swaraj

Answer: C

6. Which Indian Para-Athlete secured the No. 1 rank in Asia in F53 Javelin category by obtaining gold at World Para Athletics Grand Prix?

A. Karamjyoti Dalal
B. Pooja
C. Deepa Malik
D. None of the Above

Answer: C

7. As per the 2018 Worldwide Cost of the Living report by Economist Intelligence Unit, which city ranked as the world’s most expensive city to live?

A. Paris
B. Tokyo
C. Zurich
D. Singapore

Answer: D

8. Name the Indian sportsperson who clinched the women’s singles (Under-19) title at Israel Junior Badminton tournament 2018?

A. Neha Sen
B. Pallavi Bikash Boruah
C. Purva Barve
D. Nikita Kashyap

Answer: C

9. Which team won the 2018 Indian Super League (ISL) title?

A. Bengaluru FC
B. Chennaiyin FC
C. Mumbai City FC
D. Kerala Blasters FC

Answer: B

10. Which day is celebrated as International Day Of Happiness?

A. March 20
B. May 16
C. June 18
D. July 16

Answer: A

You can also check: Current Affairs 21 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 21 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 21 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. 2018 भारत के किस शहर में अभिनव और उद्यमशीलता का उत्सव शुरू हुआ?

A. शिमला
B. नई दिल्ली
C. भोपाल
D. कोची

Answer: B

12. इज़राइल जूनियर 2018 में महिलाओं के एकल -19 का खिताब किसने जीता?

A. साइना नेहवाल
B. पूर्वा बर्वे
C. पी.वी. सिंधु
D. बुला चौधरी

Answer: B

13. किस क्रिकेट टीम ने ईरानी ट्रॉफी क्रिकेट टूर्नामेंट 2018 जीती है?

A. पश्चिम बंगाल
B. कर्नाटक
C. विदर्भ
D. मध्य प्रदेश

Answer: C

14. किस देश ने यूरोपीय संघ पर हस्ताक्षर करने पर धरती का अवलोकन डेटा साझा किया?

A. भारत
B. पाकिस्तान
C. श्रीलंका
D. इंडोनेशिया

Answer: A

15. कौन सा दिन पहले वैश्विक पुनर्चक्रण दिवस के रूप में मनाया गया?

A. मार्च 17
B. मार्च 20
C. मार्च 19
D. मार्च 18

Answer: D

16. पोषण अभियान पर कौन सी शहर की पहली राष्ट्रीय कार्यशाला आयोजित की गई?

A. चेन्नई
B. हैदराबाद
C. नई दिल्ली
D. बैंगलोर

Answer: C

17. आयुध कारखाने दिवस कब मनाया जाता है?

A. मार्च 19
B. मार्च 15
C. मार्च 18
D. मार्च 16

Answer: C

18. सातवें महिला विज्ञान कांग्रेस का उद्घाटन कौन सा शहर हुआ?

A. चेन्नई
B. मणिपुर
C. हैदराबाद
D. नई दिल्ली

Answer: B

19. अनौपचारिक विश्व व्यापार संगठन (डब्ल्यूटीओ) मंत्री की बैठक किस भारतीय शहर में आयोजित की जा रही है?

A. मुंबई
B. नई दिल्ली
C. गुरुग्राम
D. हैदराबाद

Answer: B

20. हाल ही में हुई कौन सा शहर अनौपचारिक विश्व व्यापार संगठन मंत्री बैठक?

A. नई दिल्ली
B. मुंबई
C. चेन्नई
D. हैदराबाद

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 21 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 21 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *