Home / Quiz / GK Quiz 22 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 22 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 22 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 22 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 22 March 2018

Take General Knowledge Quiz 22 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 22 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 22 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. Chandi Lahiri, the iconic cartoonist is from which state?

A. West Bengal
B. Karnataka
C. Punjab
D. Haryana

Answer: A

2. What is the name of the river approved by union government to resolve the dispute between Odisha and Chattisgargh?

A. Bhargavi River
B. Kaveri River
C. Krishna
D. Mahanadi

Answer: D

3. Who has become the new Governor of Madhya Pradesh?

A. Rameshwar Thakur
B. Kizhekethil Chandy
C. Vajubhai Vala
D. Anandiben Patel

Answer: D

4. India in partnership with which country launched Joint research projects on clean water & energy?

A. United States
B. Saudi Arabia
C. United Kingdom
D. Canada

Answer: C

5. As per Economist Intelligence Unit’s Worldwide Cost of Living report 2018, which city became the cheapest city for living in?

A. Bangalore
B. Almaty
C. Caracas
D. Damascus

Answer: C

6. In which state, the second defense industrial corridor to coming up?

A. Goa
B. Uttar Pradesh
C. Maharashtra
D. Bihar

Answer: B

7. Which one is not from India Mortgage Guarantee Corporation (IMGC) joint venture of 3 parties?

A. National Housing Bank
B. Genworth Inc International Finance Corporation
C. MetLife Inc.
D. Asian Development Bank

Answer: C

8. Which of the following ministry signed a MoU on skill development at KVK?

A. Ministry of External Affairs
B. Ministry of Corporate Affairs
C. Ministry of Telecommunication
D. Ministry of Agriculture

Answer: D

9. Kedarnath Singh, the renowned poet was associated with which language?

A. Urdu
B. Odia
C. Tamil
D. Hindi

Answer: D

10. Name the place where GIC Re to operate from Lloyd?

A. London
B. USA
C. Netherlands
D. Singapore

Answer: A

You can also check: Current Affairs 22 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 22 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 22 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. सामाजिक न्याय का विश्व दिवस कब मनाया जाता है?

A. 1 9 फ़रवरी
B. 21 फ़रवरी
C. 20 फ़रवरी
D. फरवरी 18

Answer: C

12. कौन सा देश विनीज़ुएलियन क्रिप्टोकार्न्टेज पेट्रो का उपयोग करता है?

A. इंडोनेशिया
B. सऊदी अरब
C. यूएसए
D. भारत

Answer: C

13. सॉफ्टवेयर और सर्विसेज कंपनियों के नेशनल एसोसिएशन के अध्यक्ष कौन हैं (NASSCOM)?

A. रमन रॉय
B. ऋषद प्रेमजी
C. देबानजी घोष
D. आर चंद्रशेखर

Answer: A

14. किस देश ने हाल ही में राष्ट्रपति पद से इस्तीफा दे दिया था?

A. श्रीलंका
B. म्यांमार
C. इंडोनेशिया
D. भारत

Answer: B

15. लोक लेखा समिति में कितने सदस्य हैं?

A. 15
B. 30
C. 22
D. 7

Answer: C

16. किस देश ने हांगकांग के साथ डबल कराधान से बचाव संधि पर हस्ताक्षर किए?

A. भारत
B. पाकिस्तान
C. इंडोनेशिया
D. ईरान

Answer: A

17. जिनके साथ आईआरसीटीसी हाल ही में संबंध स्थापित करता है?

A. ओला
B. फास्टट्रैक
C. उबेर
D. मेरु

Answer: A

18. किस राज्य सरकार ने प्लास्टिक पार्क को तैयार करने की मंजूरी दी?

A. केरल
B. तमिलनाडु
C. झारखंड
D. आंध्र प्रदेश

Answer: C

19. यी गिरोह किस बैंक के अगले गवर्नर के नाम से है?

A. सेंट्रल बैंक ऑफ चाइना
B. सेंट्रल बैंक ऑफ रूस
C. नेपाल शासन बैंक
D. ऊपर से कोई नहीं

Answer: A

20. किस बैंक ने हाल ही में आईएमजीसी के साथ समझौता किया है?

A. स्टेट बैंक ऑफ इंडिया
B. देना बैंक
C. कैनरा बैंक
D. फेडरल बैंक

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 22 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 22 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *