GK Quiz 23 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 23 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 23 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 23 March 2018

Take General Knowledge Quiz 23 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 23 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 23 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. India International Textiles Expo begins in which city?

A. Denmark
B. Malaysia
C. Colombo
D. North America

Answer: C

2. Name the country which successfully conducts night trial of Prithvi-II Missile?

A. India
B. Pakistan
C. Saudi Arabia
D. Australia

Answer: A

3. In which country, the first G20 ministerial meeting 2018 of finance ministers and central bank governors has kicked off?

A. China
B. United States
C. Argentina
D. India

Answer: C

4. Which of the following city becomes fully women operated station?

A. Chandigarh
B. Jaipur
C. Bhopal
D. Odisha

Answer: B

5. Who appointed as Ambassador of India to the Democratic People’s Republic of Korea?

A. Anita Bahadur
B. Atul M. Gotsurve
C. Atul Bhandari
D. Mohit Sharma

Answer: B

6. Who launches Google Pay application to take on Apple Pay?

A. Huawei
B. Samsung
C. Verizon
D. Google

Answer: D

7. Which is not a major iron ore belt in India?

A. Durg-Bastar-Chandrapur belt
B. Ballari-Chitradurga-Chikkamagaluru-Tumakuru belt
C. Maharashtra-Goa belt
D. Andhra Pradesh-Odisha belt

Answer: D

8. In which stadium the finals of 2018 Nidahas Trophy is held?

A. M. A. Chidambaram Stadium, Chennai
B. Zohur Ahmed Chowdhury Stadium, Bangladesh
C. R. Premadasa Stadium, Colombo
D. Shaheed A. H. M. Kamruzzaman Stadium, Bangladesh

Answer: C

9. For school admissions, which state makes vaccination is compulsory?

A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Andhra Pradesh
D. Karnataka

Answer: A

10. Which committee is headed measures to modernize security systems?

A. Murli Manohar Joshi
B. Arun Jaitley
C. Manohar Parrikar
D. Sushma Swaraj

Answer: A

You can also check: Current Affairs 23 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 23 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 23 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. कृषि मंत्रालय द्वारा ई-एनएएम प्लेटफार्म में कितनी नई फीचर जोड़े गए हैं?

A. 25
B. 10
C. 15
D. 6

Answer: D

12. दिए गए में से 2018 एबल पुरस्कार जीता है?

A. लुई नीरेनबर्ग
B. एंड्रयू विल्स
C. यवेस मेयर
D. रॉबर्ट लैंगलैंड्स

Answer: D

13. बेहतर प्रौद्योगिकी भागीदारी के लिए ताइवान के साथ किस राज्य पर हस्ताक्षर किए गए हैं?

A. तेलंगाना
B. केरल
C. पंजाब
D. मध्य प्रदेश

Answer: A

14. वेनेजुएला की राजधानी क्या है?

A. काराकस
B. बोगोटा
C. सैंटियागो
D. जॉर्जटाउन

Answer: A

15. ई-एनएएम प्लेटफार्म में कौन से मंत्रालय ने 6 नए फीचर जोड़े हैं?

A. स्पोर्ट्स एक्सपेयर का मंत्रालय
B. कृषि मंत्रालय
C. दूरसंचार मंत्रालय
D. वित्त मंत्रालय

Answer: B

16. क्या एक उदाहरण epiphytes है?

A. व्युत्पन्नता
B. कॉन्सेंन्सिलिज़्म
C. अमांतिवाद
D. अध्याय

Answer: B

17. Which state Government Signs Pact With Amazon India for Khadi Products Sale?

A. Bihar
B. Andhra Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Tamil Nadu

Answer: C

18. म्यांमार की मुद्रा क्या है?

A. क्यात
B. रूबल
C. स्टर्लिंग
D. क्रोन

Answer: A

19. किस बैंक कैपिटल फर्स्ट में विलय के लिए एनएचबी नोद मिलेगा?

A. आईडीएफसी बैंक
B. सिटी बैंक
C. केनरा बैंक
D. देना बैंक

Answer: A

20. अर्जेंटीना की राजधानी क्या है?

A. मनमा
B. बाकू
C. ब्यूनस आयर्स
D. मनीला

Answer: C

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 23 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 23 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hema

​Web Developer


All India Jobs was a great help for me to find my dream job.



All rights reserved - allindiajobs.in. Privacy Policy - Disclaimer