GK Quiz 24 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 24 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 24 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 24 March 2018

Take General Knowledge Quiz 24 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 24 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 24 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. The supersonic cruise missile BrahMos is a joint venture between India and which country?

A. Indonesia
B. France
C. Britain
D. Russia

Answer: D

2. Name the Union ministry that launched the ‘Protocol for Star Rating of Garbage-Free Cities’?

A. Ministry of Information and Broadcasting
B. Ministry of Corporate Affairs
C. Ministry of Housing and Urban Affairs
D. Ministry of Law and Justice

Answer: C

3. C R Chandradath is associated with which filed?

A. Physician
B. Journalist
C. Social Activist
D. Agricultural Scientist

Answer: C

4. Which state government launched “Chief Minister-gi Hakshelgi Tengbang (CMHT)” scheme for the poor and disabled people?

A. Tripura
B. Nagaland
C. Mizoram
D. Manipur

Answer: D

5. Which state declared Telugu mandatory up to class 10th in all educational institutions of the state?

A. Andhra Pradesh
B. Telangana
C. Karnataka
D. Tamil Nadu

Answer: B

6. Which city has airport ranked as world’s best 63rd Airport?

A. Singapore
B. Chennai
C. Kolkata
D. Malaysia

Answer: A

7. On March 22, 2018, which medium range Supersonic Cruise Missile was successfully test fired by India?

A. Akash
B. Prithvi
C. NirBhay
D. BrahMos

Answer: D

8. Which city organizes the first National Conference on Drug Law Enforcement?

A. New Delhi
B. Chennai
C. Hyderabad
D. Vishakapatnam

Answer: A

9. In which state Kempegowda International Airport is located?

A. Chennai
B. Bengaluru
C. Kochi
D. Hyderabad

Answer: B

10. Which fruit is the official fruit of Kerala state?

A. Cashew
B. Grapes
C. Jackfruit
D. Litchi

Answer: C

You can also check: Current Affairs 24 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 24 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 24 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. किस राज्य सरकार ने ओडिशा के गवर्नर के रूप में अतिरिक्त प्रभार दिया है?

A. गुजरात
B. बिहार
C. महाराष्ट्र
D. केरल

Answer: B

12. कथित अनुचित व्यापार प्रथाओं के लिए चीन पर कितने अरब डॉलर के टैरिफ हैं?

A. 60
B. 50
C. 85
D. 95

Answer: A

13. अंतर्राष्ट्रीय वन दिवस 2018 का विषय क्या है?

A. वन और सटेटेनबल सिटीज
B. स्वच्छ ग्रीनर और स्वस्थ
C. पर्यावरण को सुरक्षित रखें
D. वन और ऊर्जा

Answer: A

14. कौन सा शहर उत्तरी भारत का पहला शहर बनता है डिजिटल डिजिटल स्पीड गन कैमरा स्थापित करने के लिए?

A. चेन्नई
B. गुवाहाटी
C. अहमदाबाद
D. चंडीगढ़

Answer: D

15. जर्मनी की मुद्रा क्या है?

A. पेसो
B. पाउंड
C. यूरो
D. डॉलर

Answer: C

16. किस देश ने कथित अनुचित व्यापार प्रथाओं के लिए चीन पर 60 अरब डॉलर के टैरिफ की घोषणा की है?

A. यूएसए
B. ईरान
C. दक्षिण अफ्रीका
D. इंडोनेशिया

Answer: A

17. बांध सुरक्षा पर अंतर्राष्ट्रीय सम्मेलन की मेजबानी किस शहर में हुई है?

A. कोची
B. तिरुवनंतपुरम
C. हैदराबाद
D. चेन्नई

Answer: B

18. डॉ. राम मनोहर लोहिया को उनके जन्मदिवस पर किसने जिम्मेदार ठहराया?

A. श्री अरुण जेटली
B. श्री नरेंद्र मोदी
C. राष्ट्रपति रामनाथ कोविंद
D. श्री प्रकाश जावड़ेकर

Answer: C

19. किस भारतीय बैडमिंटन ने 2018 स्वीडिश ओपन जूनियर इंटरनेशनल सीरीज़ जीती है?

A. परुपल्ली कश्यप
B. साई प्राणित
C. किदंबी श्रीकांत
D. सिद्धार्थ प्रताप सिंह

Answer: D

20. किस वर्ष संघीय सरकार ने बाजरा का राष्ट्रीय वर्ष घोषित करने का फैसला किया है?

A. 2018
B. 2019
C. 2025
D. 2030

Answer: A

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 24 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 24 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hema

​Web Developer


All India Jobs was a great help for me to find my dream job.



All rights reserved - allindiajobs.in. Privacy Policy - Disclaimer