GK Quiz 25 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 25 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 25 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 25 March 2018

Take General Knowledge Quiz 25 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 24 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 25 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which state government observed martyrdom day of Bhagat Singh, Sukhdev, and Rajguru as ‘Youth Empowerment Day’?

A. Uttar Pradesh
B. Chattisgarh
C. Gujarat
D. Punjab

Answer: D

2. Who is CEO of Bank of America?

A. Jean-Laurent Bonnafe
B. John Cryan
C. Brian T. Moynihan
D. Ross Maxwell McEwan

Answer: C

3. Les Payne, a fervid and fearless Pulitzer Prize-winning reporter is from which country?

A. France
B. Germany
C. The US
D. Canada

Answer: C

4. Who appointed as new US National Security Adviser?

A. John Bolton
B. H.R. McMaster
C. Wilbur Ross
D. Jeff Sessions

Answer: A

5. Which Indian airport won the Skytrax World Airport Awards for being the best regional airport in India and Central Asia?

A. Indira Gandhi International Airport
B. Chhatrapati Shivaji Maharaj International Airport
C. Kempegowda International Airport
D. Rajiv Gandhi International Airport

Answer: C

6. Which core industry has maximum weightage nowadays?

A. Steel
B. Coal
C. Petroleum refinery production
D. Fertiliser

Answer: C

7. Which city becomes the first North Indian city to install Automatic Speed Gun Cameras with digital displays for traffic management?

A. Patna
B. Indore
C. New Delhi
D. Chandigarh

Answer: D

8. Which state Government Launches Multi-Utility Vehicle ‘Naipunya Ratham’?

A. Kerala
B. West Bengal
C. Tamil Nadu
D. Bihar

Answer: A

9. Which bank launched an AI chatbot named Erica?

A. BNP Paribas
B. Bank of America
C. Deutsche Bank
D. Standard Chartered Bank

Answer: B

10. Who Replaces McMaster As US National Security Adviser?

A. John Bolton
B. Williams Peter
C. Michael Justin
D. Justin David

Answer: A

You can also check: Current Affairs 25 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 25 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 24 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. मणिपुर के मुख्यमंत्री कौन हैं?

A. नोंगथम्बैम बिरेन सिंह
B. ओकराम इबोबी सिंह
C. राधाबिनोद कोइजम
D. राधाबिनोद कोइजम

Answer: A

12. 24 मार्च को कौन सा दिन मनाया जाता है?

A. विश्व स्वास्थ्य दिवस
B. वर्ल्ड हार्ट डे
C. विश्व एड्स दिवस
D. विश्व क्षय रोग

Answer: D

13. विश्व मौसम विज्ञान कब मनाया जाता है?

A. मार्च 20
B. मार्च 22
C. मार्च 21
D. मार्च 23

Answer: D

14. सातवीं भारत-मिस्र के संयुक्त आयोग की बैठक किस शहर में हुई?

A. हैदराबाद
B. नई दिल्ली
C. चेन्नई
D. पटना

Answer: B

15. अंतर्राष्ट्रीय वन दिवस 2018 का विषय क्या है?

A. वन और सटेटेनबल सिटीज
B. स्वच्छ ग्रीनर और स्वस्थ
C. पर्यावरण को सुरक्षित रखें
D. वन और ऊर्जा

Answer: A

16. भेल के साथ किस संस्थान का संबंध है?

A. एनटीपीसी
B. एसएसआरओ
C. एचपीसीएल
D. गेल

Answer: B

17. सी आर चंद्रदाथ किसके साथ जुड़े हैं?

A. चिकित्सक
B. पत्रकार
C. सामाजिक कार्यकर्ता
D. कृषि वैज्ञानिक

Answer: C

18. भारतीय साइन लैंग्वेज डिक्शनरी की शुरूआत कितनी थी?

A. 3000
B. 4500
C. 6500
D. 9500

Answer: A

19. 2018 वर्ल्ड डाउन सिंड्रोम दिवस का विषय क्या है?

A. मेरा जीवन, मेरा समुदाय
B. मैं कार्यस्थल में क्या लाता हूं
C. क्या मैं अपने समुदाय को लाता हूँ
D. मेरे दोस्त, मेरा समुदाय

Answer: C

20. कौन सा शहर उत्तरी भारत का पहला शहर बनता है डिजिटल डिजिटल स्पीड गन कैमरा स्थापित करने के लिए?

A. हैदराबाद
B. चंडीगढ़
C. चेन्नई
D. नई दिल्ली

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 25 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 25 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hema

​Web Developer


All India Jobs was a great help for me to find my dream job.



All rights reserved - allindiajobs.in. Privacy Policy - Disclaimer