Home / Quiz / GK Quiz 27 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 27 March 2018 | GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | Daily Current Affairs Quiz

GK Quiz 27 March 2018: GK Quiz today has given here. Take General Knowledge Quiz on Today’s Current Affairs to improve your GK skills. Today’s GK Questions and Answers that we provide are very accurate and updated. Aspirants who are preparing for Sarkari Naukri, Government Jobs or any other Job Interviews can practice Latest GK and Current Affairs Quiz on our site for free. You can get Daily General Knowledge Questions, Day to Day GK Questions here on this page. Aspirants can take Today’s GK Quiz on this page on latest current affairs.

We compile GK in Hindi also for the sake of candidates who search for the Hindi GK Quiz. This General Knowledge Quiz will help you crack any competitive exam with a good score and to beat the competition! Our team from All India Jobs covers almost all Latest GK Questions in GK Quiz Today. In below sections, candidates can find GK Quiz 15 March 2018 in Hindi. Every Day 20 GK Questions are given on this page. You can find GK Quiz 27 March 2018 correct answer at the end of the page.

GK Quiz 27 March 2018

Take General Knowledge Quiz 27 March 2018 to enhance your proficiency in Current Affairs. Our team prepares GK Questions on Latest Current Affairs. Practice GK in Hindi. This GK Quiz 27 March 2018 covers Latest News, International Affairs, National News of India, Sports, Business, etc. Individuals can visit our Current Affairs page to take a look at Current Affairs Today.

GK Quiz Today – GK Quiz 27 March 2018 – Current Affairs Quiz

1. Which Indian shooter bagged gold in the women’s 10-meter Air Pistol Individual event at the 2018 ISSF Junior World Cup in Sydney?

A. Mahima Agrawal
B. Manu Bhaker
C. Zeena Khitta
D. Elavenil Valarivan

Answer: B

2. The Maharashtra govt become the 18th state to announce a complete ban on plastic bags and thermocol cutlery in the state but what is the first state to do this?

A. Bihar
B. Karnataka
C. Andhra Pradesh
D. Haryana

Answer: B

3. Name the country which announces 60 billion dollar tariffs on China for its alleged unfair trade practices?

A. Iran
B. USA
C. China
D. South Africa

Answer: C

4. Name the person who trounced foundation stone of 5 National Highway Projects in Varanasi?

A. Shri Vignesh Rajan
B. Shri Rajesh Sharma
C. Shri Ram Nath Kovind
D. Shri Prakash Javadekar

Answer: C

5. India – based Neutrino observatory located in which city?

A. Andhra Pradesh
B. Tamil Nadu
C. Karnataka
D. Maharashtra

Answer: B

6. Who appointed as India’s representative to the Executive Board of UNESCO?

A. V Sekhar Sudarnath
B. V Shri Ram
C. N Rajanath
D. J S Rajput

Answer: D

7. Which country won the Jockey Cup International Youth Invitational Football Tournament 2018?

A. Spain
B. Singapore
C. India
D. Hong Kong

Answer: C

8. Which of the following won Asian Billiards Championship Title recently?

A. Pankaj Advani
B. David Causier
C. Mike Russell
D. Rupesh Shah

Answer: A

9. International Day of Solidarity with Detained and Missing Staff Members observed on which date?

A. March 25
B. March 24
C. March 23
D. March 22

Answer: A

10. Which of the following country won Hong Kong Football Tournament?

A. Saudi Arabia
B. India
C. Indonesia
D. Iran

Answer: B

You can also check: Current Affairs 27 March 2018

Hindi GK Quiz – GK Quiz 27 March 2018 – Latest GK Questions

उम्मीदवार जो दैनिक जीके के सवालों के बारे में जानना चाहते हैं, वे सभी भारतीय नौकरियों पर जांच कर सकते हैं और व्यावहारिक हैं। आप निम्न वर्गों में 27 मार्च 2018 जीके क्विज हिंदी में ले सकते हैं। दिन के आधार पर जीके हिंदी, जीके प्रश्न प्राप्त करें. दैनिक जीके एमसीक्यू पर अपने वेबपेज पर जाएं दैनिक अद्यतनों के लिए बाहरी पृष्ठ को बुकमार्क करें.

11. निम्नलिखित में से किसने 2018 ऑस्ट्रेलियन ग्रांड प्रिक्स जीता है?

A. फर्नांडो अलोंसो
B. लुईस हैमिल्टन
C. किमी राककोनेन
D. सेबस्टियन वेट्टेल

Answer: D

12. भारत में कौन सा साल का पहला अंतर्राष्ट्रीय प्रदर्शनी ग्राफिक प्रिंटों का प्रिंट बिएननेल है?

A. 2018
B. 2019
C. 2020
D. 2025

Answer: A

13. अखिल भारतीय फुटबॉल महासंघ (एआईएफएफ) के अध्यक्ष कौन हैं?

A. के गोविंदराज
B. प्रफुल्ल पटेल
C. राव इंद्रजीत सिंह
D. नरेंद्र ध्रुव बत्रा

Answer: B

14. पेरू के नए राष्ट्रपति के रूप में किसने शपथ ली है?

A. केकीरो फुजिमोरी
B. एलन गार्सिया केकीरो
C. मार्टिन विज्कारा
D. ओल्ंता हमला

Answer: C

15. 2017 जी के साथ कौन दिया गया है। रेड्डी मेमोरियल राष्ट्रीय पुरस्कार पत्रकारिता के लिए?

A. के के कातालल
B. जी सतेश रेड्डी
C. टी सुब्बरामी रेड्डी
D. करन थापर

Answer: D

16. बृहस्पतिवार को स्वास्थ्य मंत्रालय ने हाल ही में नई पहल की शुरूआत की थी?

A. विश्व स्वास्थ्य दिवस
B. विश्व एड्स दिवस
C. वर्ल्ड हार्ट डे
D. विश्व टीबी दिवस

Answer: D

17. किस भारतीय खिलाड़ी ने 2018 एशियाई बिलियर्ड्स चैम्पियनशिप जीती है?

A. सुभाष अग्रवाल
B. मनन चंद्र
C. पंकज आडवाणी
D. मानन चंद्र

Answer: C

18. 2018 राष्ट्रमंडल खेलों में कौन सा भारतीय टेनिस खिलाड़ी भारत का ध्वज-बियरर होगा?

A. पी.वी. सिंधु
B. सानिया मिर्जा
C. प्रेमा भन्दीरी
D. तारा अय्यर

Answer: A

19. किस गणितज्ञ ने एबल पुरस्कार 2018 जीता है?

A. राश्न लैंगलैंड्स
B. रॉबर्ट लैंगलैंड्स
C. रकबर्ट लैंगलैंड्स
D. रोशन लैंगलैंड्स

Answer: B

20. कौन सा खिलाड़ी हाल ही में ऑस्ट्रेलियाई ग्रांड प्रिक्स में 7 वां पोल ​​रिकॉर्ड करता है?

A. एस वेट्टेल
B. लुईस हैमिल्टन
C. डी। रिकार्डो
D. एफ एलोन्सो

Answer: B

Aspirants who are interested to know and practice Daily GK Quiz on latest Current Affairs can check at All India Jobs portal. You can take 27 March 2018 GK Quiz in Hindi on this page. Get GK Hindi, GK Questions on the day to day basis for the better general knowledge. GK Questions which we provided here are very accurate, updated and latest current affairs.

Our team All India Jobs works very hard to provide GK Quiz 27 March 2018, Daily GK Questions on Daily Current Affairs. All India Jobs also offer GK in Hindi on people demand. You can check GK Quiz Today and practice Daily GK Quiz on our webpage for free. Bookmark our website www.allindiajobs.in for Daily Current Affairs and General Knowledge Quiz Updates.

About Mukunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *